В магазині можна знайти багато печива для дітей. Однак, варто знати, чи воно корисне для дітей та чого категорично не повинно бути у складі.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку нутриціолога Людмили Матішинець.
За словами експерта, вибрати корисне дитяче печиво дуже складно.
"Я передивилася купу печива і, на жаль, не знайшла жодного з класним складом", - йдеться у повідомленні.
Нутриціолог розповіла, що у кожному печиві є цукор, який ВООЗ та інші світові організації у сфері харчування та медицини взагалі не рекомендують вживати дітям до 2 років.
Важливо перед тим, як купувати щось маленькій дитині, читати склад. Саме його, а не передню частину упаковки з написами "Без цукру", "Кальцій" чи "Для дітей від 5 місяців".
Часто склад виявляється не зовсім корисним для дітей, цукор може ховатися під іншими назвами. Наприклад, виробник може додати цукор у вигляді яблучного соку, а він належить до категорії доданого цукру.
Додані цукри мають різні назви, наприклад, кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, концентрати фруктових соків, тростинний цукор, кукурудзяний підсолоджувач, лактоза, глюкоза, сахароза та кленовий сироп.
Тому нутриціолог радить завжди перевіряти список інгредієнтів.
У дитячому віці формується як організм, так і харчові звички, тому варто бути уважним до того, що купуєте.
Під суворою забороною для малюків знаходяться смажені, копчені і солоні страви. До трьох років не можна давати м'ясні і рибні бульйони, гриби, ковбаси, сосиски та інші подібні продукти. Дітям до шести років не дають різні маринади, бо в них є оцет і спеції.
Мед може викликати алергічні реакції, тому його так само виключають з меню. Не можна годувати дитину шоколадом, тортами з різними кремами, сирними десертами з магазину та морепродуктами.
Раніше ми повідомляли, що в Україні можуть збільшити допомогу при народженні дитини у 10 разів.
Також ми писали, чому мобільні телефони в школі - погана ідея.