До продуктів швидкого приготування люди зазвичай ставиться з острахом. Адже точно невідомо, що у складі і чи зашкодять ці інгредієнти здоров’ю. До того ж вермішель "Мівіну" чи "Роллтон" дуже часто вживають у сирому вигляді.
Про це повідомила дієтолог Світлана Меленко, пишуть Факти.
Локшина швидкого приготування має низьку поживну цінність, високий вміст вуглеводів, а також багата консервантами.
Якщо регулярно її їсти, то можна серйозно зашкодити здоров'ю.
Продукт має дуже низьку харчову цінність і майже не містить клітковини, мінералів та вітамінів. У складі багато крохмалю, який може спричинити ожиріння, хвороби серця та діабет.
Регулярне вживання такого продукту може призвести до серцевого нападу або інсульту. Все через велику кількість жиру та олії, якими обробляють локшину.
До того ж можуть виникнути й інші захворювання:
Також для посилення смаку до "Мівіни" додають глутамат натрію у великій кількості. Така речовина шкодить нервовій системі.
Важливо пам'ятати, що різниця між готовою локшиною і сухою непомітна.
За словами дієтолога, немає особливої різниці, де набрякатиме ця локшина - в тарілці чи у шлунку.
Однак, якщо людина не може відмовитися від "Мівіни", то дієтолог радить дотримуватись кількох пунктів:
Раніше ми повідомляли, чому не можна ламати макарони перед варінням.
Також ми писали, з чим не можна поєднувати макарони, щоб не набрати вагу.