Дієтолог розповіла, як швидко схуднути в певних частинах тіла
Забрати зайве з тіла непросто, особливо якщо це стосується конкретних ділянок. Деякі з них часто називають проблемною зоною, тож люди шукають способи, які допоможуть досягти результату.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку дієтолога Олесі Добрянської.
Як схуднути в конкретних місцях
Для того, щоб схуднути в ногах, руках, животі та навіть в щоках, варто зробити дефіцит калорій.
Експерт зазначила, що тренування певної частини тіла з метою локального спалювання жиру - пуста трата часу.
Жир в тілі зберігається в жирових клітинах у вигляді тригліцериду. Для того, аби використати тригліцерид у своїх цілях, організму потрібно розщепити його на жирні кислоти та гліцерин. Цей процес називається ліполіз.
Жирові клітини та гліцерин виходять із жирової тканини в кров та "пливуть" до місць використання. Сигнал запустити ліполіз і спалити жир жирова клітина отримує від гормонів, які виділяються в кров і мандрують по всьому організму.
Що спалює жир
В клітині гормон, як ключ вступає в контакт з рецептором клітини та дає клітині команду. В цьому випадку - розщепити жир. Гормони різні і в різних випадках - адреналін, глюкагон, соматотропін, кортизол. Саме ці гормони спалюють жир.
Важливо розуміти, що затримати гормони які "пливуть" та циркулюють кровотоком в конкретному місці, наприклад живіт, неможливо. Вони будуть контактувати і віддавати команди одразу всім жировим клітинам організму.
Гормони, що володіють ліполітичними властивостями, переміщаються по всьому тілу, тому жир в різних місцях буде йти нерівномірно. Це залежить від гормончутливих ділянок (груди, живіт, стегна, сідниці), кровопостачання тканин, їх капіляризації і від активності клітинних рецепторів (чутливість, резистентність).
Жирова тканина, яка передбачена еволюцією для збереження жиру - це стегна, живіт, сідниці. Вона буде запасати його активніше, а розлучатися повільніше.
Раніше дієтолог називала 6 продуктів, які нікому їсти не можна.
Також ми писали, чому варто залишити солодке навіть у здоровому харчуванні.