Печінка за вмістом корисних речовин перевершує деякі види м’яса. Аби цінні для здоров'я речовини збереглись, варто її готувати при мінімальних температурах і подавати з овочами.
Як з печінки приготувати паштет, який буде корисним та смачним, розповіла дієтологиня Галина Сеник.
"Кілька років тому я випробувала цей рецепт паштету і він полюбився усім.
Особливо ціную його за те, що смачний, швидко й просто готується. І мій син, який не їсть печінки, прекрасно куштує цей паштет", - пише Галина.
Інгредієнти:
Процес приготування:
Наріжте печінку на шматки й промийте окропом.
Подрібніть моркву й цибулю. Пасеруєте на олії. Можна також трішки додати води. Коли овочі стануть м'які і змінять колір - викладіть печінку і під кришкою на невеликому вогні доведіть до готовності.
Як печінка побіліє і буде майже готова - посоліть і поперчіть.
Печінку з овочами ще гарячу перебийте у блендері до однорідної маси. Додайте масло та гарно перемішайте.
Від кількості масла залежатиме колір, вершковість та пластичність паштету. Ну й звичайно - калорійність.
Паштет можна куштувати навіть гарячим, проте краще охолодіть.
Нещодавно ми ділились рецептом торта, від якого не товстіють.
Читайте також про те, з якими продуктами не варто їсти гречку, щоб вона не нашкодила здоров'ю.