Дієтолог назвала харчові звички українців, які призводять до хвороб. Ви теж допускаєте ці помилки
Правильне харчування є основою здоров'я. А ось шкідлива їжа здатна спровокувати ряд серйозних хвороб. І це біда не поодиноких людей, є кілька харчових звичок, які характерні для багатьох українців.
Про те, як харчування українців призводить до хвороб, розповідає РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на публікацію дієтолога Оксани Скиталінської у You Tube.
Яким є харчування українців
"Звісно харчування напряму пов'язане з хворобами. Навіть Всесвітня організація охорони здоров'я визнала, що здоров'я людини залежить на 70% від того, що вона їсть щодня роками", - каже лікар.
Вона додає, що проаналізувавши харчування українців, можна дійти висновку, що воно є калорійним і високовуглеводним. Також дуже часто воно є низької якості.
Що їдять українці:
- копчені ковбаси
- вафлі
- пиріжки
- вироби з борошна
- солодощі
- горішки
"На жаль, таких продуктів на наших столах набагато більше, ніж здорової їжі. 86% смертей українців зумовлені хворобами, що пов'язані із неправильним харчуванням. Але харчування - це не лише про хвороби, це ще й їх профілактика і підвищення якості життя", - говорить Скиталінська.
Вона додає, що у більшості українців харчування не є збалансованим.
Як харчування пов'язане із хворобами
"Незбалансоване харчування провокує системні запалення. При них запальні цитокіни циркулюють у крові та всіх тканинах організму, викликаючи порушення роботи серця, печінки та інших органів. Відповідно тоді ми гірше думаємо, фокусуємо свою увагу, бачимо. І це відбувається поступово", - пояснює лікар.
Також дієтолог наголошує, що у їжі українців забагато трансжирів, які негативно впливають на здоров'я.
"Проблема українців - це високоглікімічне харчування. Це означає, що у крові є постійно високий рівень глюкози. Це одна із причин передчасного старіння, а також дуже багатьох захворювань", - каже Скиталінська.
Лікар зазначає, що багато українців споживають їжу протягом 14-16 годин. За звичними справами постійно щось їдять - за телевізором, у кінотеатрі, за чашкою кави.
Таке харчування призводить до постійного виділення інсуліну. Клітинам він не потрібен у таких високих дозах і це провокує системне запалення, яке не відчувається спершу.
"Але наші тканини починають зношуватись, судини починають запалюватись", - говорить лікар.
Раніше ми писали про те, що нутриціолог поділилась "формулою схуднення", яка дозволить досягти бажаних результатів.
Читайте також про те, що дієтолог назвав 7 правил, які забезпечать активне довголіття жінкам.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування. Наша мета - надати читачам точну інформацію про симптоми, причини і методи виявлення захворювань. РБК-Україна не несе відповідальність за будь-які діагнози, які можуть бути поставлені читачами на основі матеріалів з цього ресурсу. Ми рекомендуємо не займатися самолікуванням, і у разі будь-яких занепокоєнь стосовно здоров'я звернутися до лікаря.