Приємно почати ранок зі сніданку, на який подаються хрусткі і ароматні хлібні тости. До шматочка підсмаженого хліба можна додати сир, ковбаску або намазати варенням. Однак, тости не можна їсти сильно підсмаженими та гарячими.
Про це повідомила нутриціолог Аліна Олійник в Instagram.
Для багатьох людей хліб є незамінним щоденним продуктом. Тому від нього відмовлятися не варто.
Як у свіжому, так і в запеченому вигляді, він корисний і необхідний організму.
Нутриціолог каже, що тости набагато корисніші для процесу травлення. Шлунок менше дратується після їх вживання, що особливо важливо при гастриті.
Однак, свіжоспечений хліб або гарячі тости в кишечнику можуть викликати бродіння, людину можуть турбувати здуття.
Всі продукти в яких є цукор і піддаються повторній термічній обробці - це продукти глікації, які погано впливають на колір шкіри.
За словами фахівця, гарячий хліб сам по собі не рекомендований для щоденного вживання і тим більше при хворобах ШКТ.
У тостах з білого хліба є акриламід. А у великій кількості така речовина накопичується в організмі, викликає рак ШКТ.
"Від гарячої обробки (при постійному споживанні) будуть виразки та гастрит", - йдеться у повідомленні.
Тому нутриціолог радить краще обирати зерновий хліб або темний для приготування тостів. Потрібно поставити таймер на мінімум, щоб хліб був теплим, а не просмаженим.
"Обирайте цільнозерновий хліб, і не лінуйтеся розвернути упаковку та почитати склад, щоб дійсно зрозуміти, що то цільнозерновий. Бо якщо на етикетці написано 20% борошна з цільного зерна, а решта вищого ґатунку, так такий хліб не цільнозерновий", - зазначила Аліна Олійник.
Також не варто забувати постійно чистити тостер та прибирати підсмажені крихти.
Раніше ми повідомляли, чому не варто купувати нарізний хліб.
Читайте також, чому не можна викидати хліб та інші продукти у відро для сміття.