Чому полуниця так смакує з шоколадом. Відомий "телехімік" все пояснив
В Україні настало літо, а з ним і час найсолодшої полуниці, яка дуже смакує у поєднанні з шоколадом. Чому саме з ним наші рецептори "вибухають"?
На це питання дає відповідь РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на відео хіміка Гліба Репіча в Instagram.
Чому полуниця добре смакує з шоколадом?
Гліб пояснив, що полуничний запах ягоді надають дві молекули - фуранеол та метилфуранеол, які є дуже леткі.
"Ми швидко відчуваємо аромат полуниці, але так само швидко він згасає", - повідомив хімік.
Шоколад в свою чергу містить какао-масло, тобто жир, і коли шоколад торкається полуниці, жир розчиняє в собі молекули її запаху, посилюючи та помножуючи аромат ягоди!
"А ще шоколад містить цукор, який класно контрастує з кислинкою полуниці і найголовніше речовину - фенілетиламін", - резюмував експерт.
Нагадаємо, що в Києві продають черешню по "космічній" ціні.
Також читайте, названі 5 найкорисніших фруктів, які треба їсти всім.