ua en ru

Чому не можна їсти те, що приготувала хвора чи нещасна людина

Чому не можна їсти те, що приготувала хвора чи нещасна людина Чому хворим та нещасним людям не варто готувати їжу (фото: freepik com)
Автор: Styler

Приготовлена домашня їжа - це не лише калорії та смак. Це ще й енергетика людини, яка приготувала страву. І багато в чому користь їжі залежить від того, в якому стані вона була приготовлена. Особливо, якщо у нас є емоційний зв'язок із людиною, яка готувала.

Чому не можна їсти їжу, яку готувала хвора чи нещасна людина – читайте нижче.

Що не так з приготуванням їжі

Напевно, ви неодноразово стикалися з тим, що ваші близькі, які готують добре, несподівано зробили несмачний обід. Або після їди раптово почалася печія.

Або кухар з улюбленого кафе, яке завжди радує смачними стравами, приготував щось не у своєму стилі і їсти це неможливо. Все свіже і за технологією, але смак зовсім не той.

Справа може бути зовсім не в продуктах чи порушенні рецептів, технології чи ще чомусь. Зазвичай уся справа – у настрої кухаря. Саме від цього чинника залежить дуже багато.

Чому настрій впливає на їжу

У стані гострого горя людина передає власну енергетику продуктам. Змінюються їх органолептичні властивості, змінюється смак, змінюється абсолютно все.

Такий самий ефект часто спостерігається і в ситуації, коли біля плити стоїть людина з тяжкою хворобою.

Їжа може стати несмачною навіть у досвідченого кухаря. А якщо вас намагається пригостити зла людина, можна навіть отруїтися – енетрична нервова система відреагує на таке "частування".

У давнину категорично заборонялося брати їжу у хворих, нещасних чи бідних - вважалося, що з їжею можна забрати й чужий негатив.

Їжа – це енергія, а не лише калорії. Це "емоційна енергія", яка може впливати на багато чого.

Не дарма кажуть, що з поганим настроєм на кухню краще не ходити - і це правда, тому що від такої їжі й живіт болітиме, і печія можлива.