Часто господині напевно стикалися із проблемою гіркоти маринованих огірків. Позбутися неприємного смаку овочів можна, якщо дотримуватися простих інструкцій.
Про це повідомляє smakosze.
Якщо мариновані огірки вийшли гіркими, то все через сушені спеції. Досить популярні та часто використовувані добавки, такі як лавровий лист або насіння гірчиці, можуть викликати гіркуватий присмак у маринаді.
Зокрема, найбільшу гіркоту дають сушений хрін або кріп. Бажано взагалі виключити ці добавки. Найкраще обирати свіжі, ароматні парасольки кропу та очищений корінь хрону.
Також на смак маринованих огірків впливає і сам овоч. Загалом сортів огірків багато, і не всі підійдуть для маринування. Найкраще обирати Октопус та Ніжинські.
Окрім того, переконайтеся, що овочі не надто великі. Маленькі огірки зазвичай твердіші та хрусткіші.
Найкраще кинути в огірки листя дуба, смородини або вишні. Вони надають солінням глибокого смаку.
Світло псує консервацію. Тому місце для її зберігання має бути темним: комірчина чи шафа із дверцятами будуть кращі за відкриті полиці.
Якщо кришка здулася, на поверхні продукту з’явилася пліснява, смак став дивним - викидайте. Не ризикуйте здоров’ям.
Не витримують кімнатного клімату солоні огірки, квашені помідори й капуста. Залежно від температури за вікном, мешканці квартир мусять зберігати їх на балконі чи в холодильнику.
Раніше лікар розповідав, які закрутки дійсно корисні для здоров'я.
Також ми писали, яку домашню консервацію категорично не можна їсти.