Важкий молоток для м'яса - необхідна річ для приготування тоненьких відбивних в паніруванні. Але насправді це аж ніяк не єдиний інструмент, який може бути використаний. Проте спершу м'ясо треба покласти в пакет для заморожування, або між двома шматками харчової плівки.
РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає, чим можна відбити м'ясо, якщо нема спеціального молотка.
Попри меншу площу поверхні, звичайний молоток працює так само, як і молоток для м'яса. Просто не забудьте ретельно почистити його після того, як витягнете з ящика з інструментами.
Качалку можна використовувати не лише для цукрового печива та тіста для пирогів. Неважливо, з якого матеріалу зроблена качалка - її вага допоможе відбити шматок м'яса до потрібної товщини.
Пласке дно каструлі ідеально підходить для розрівнювання м'яса до рівномірної товщини. До того ж ручки каструлі роблять цю роботу трохи легшою.
Хоча будь-яка сковорідка впорається з цим завданням, чавунні сковорідки мають значну перевагу завдяки своїй вазі.
Велика скляна банка може бути трохи громіздкою. Але якщо ви не маєте спеціального молотка, велика банка помідорів допоможе вам розплющити шматки м'яса.
Консервні банки невеликі за розміром, проте важкі. Тож це досить непогана заміна молотка для м'яса.
Кілька ударів по м'ясу важкою книгою - і шматок буде рівномірно відбитий. Проте важливо попередньо загорнути книгу в харчову плівку.
Виявляється, цей інструмент не такий вже й специфічний за призначенням. Він також допоможе розплющити м'ясо для відбивних, хоча найкраще працює з невеликими шматками.
Щоб відбити м'ясо можна використати навіть обробну дошку. Однак краще обирати невелику, яка дасть більше контролю над відбиванням.
Великий та важкий мірний стаканчик також може замінити молоток для відбивання м'яса. До того ж його можна наповнити, щоб збільшити вагу.
Скляна пляшка, не наповнена рідиною, не надто легка і доволі масивна тому чудово впорається з роботою молотка для м'яса.
Крім подрібнення спецій і трав у супи, м'ясні страви та пасти, ви також можете використовувати ступку для відбивання м'яса.
Пляшку з водою можна використовувати не лише для того, щоб підтримувати зволоження протягом дня. Вона легко може замінити молоток - особливо повністю наповнена водою.
Зручна завдяки своїм розмірам та досить важка завдяки матеріалу, звичайна склянка може бути використана як молоток для відбивання м'яса. А щоб відбивати м'ясо ще краще, склянку можна наповнити борошном.
Раніше ми розповідали про те, як почистити пательню від нагару.
Читайте також про 8 способів використання пергаментного паперу.
При написанні матеріалу використовувалися такі джерела: The Kitchn, Allrecipes, Lifechacker.