Чим можна замінити вершкове масло: відмінні варіанти для каші, бутербродів та випічки
Вершкове масло є постійним продуктом, який ми використовуємо для харчування майже щодня. Часом хочеться замінити його на щось корисніше або менш калорійне, а часом - масло в холодильнику закінчилося, а кашу приправити нічим.
Якими продуктами можна замінити вершкове масло - читайте у матеріалі Styler.
Чим замінити масло у випічці
Найпростіший спосіб - взяти маргарин або олію. Смачніші варіанти заміни, які зроблять випічку повітряною та м'якою – сир, кефір, йогурт, сир рікотта. У деяких випадках можна масло замінити фруктовим або овочевим пюре.
Чим замінити масло на бутербродах
Для солодких бутербродів чудово підійде горіхова паста. Для бутербродів з рибою чи сиром можна використовувати тахіні, сирну пасту чи пасту з авокадо.
Для м'ясних бутербродів візьміть пасту з в'ялених бутербродів, хрін, гірчицю або хумус.
Ще можна зробити овочевий паштет із яйцем та зеленню, пасту з квасолі. Такі пасти та паштети стануть чудовою заміною масла на бутербродах.
Чим ще можна замінити вершкове масло
Кокосове масло. При покупці звертайте увагу, щоб воно було придатним для їжі, а не косметичним. Буває очищене та неочищене кокосове масло. Очищене використовують у випічку і на ньому можна смажити, неочищене додають у напої та салати.
Топлене масло. Підійде тим, у кого непереносимість молочних продуктів, оскільки у ньому майже немає молочних білків. Можна додавати у випічку, мазати на хліб та використовувати для смаження.
Мигдальне масло. Використовувати таке масло при високих температурах не рекомендується, і воно втрачає всі свої корисні властивості. Їм можна заправити салати, намастити на бутерброд або покласти в кашу.
Масло з рисових висівок. Його широко застосовують у кулінарії та використовують для смаження та тушкування. Високих температур воно не боїться. Таке масло ще вважається еліксиром молодості, оскільки воно насичено вітамінами.
Банан. Для бутербродів банан не дуже підійде, але у випічку його можна додавати замість масла зовсім спокійно. З ним можна пекти мафіни, кекси або печиво.
Гарбуз. Відмінно для випічки підійде гарбуз. Текстура, смак і корисність - у рази вище, ніж в масла.
Яблука. При приготуванні соусу чи глазурі, для обсмажування м'яса чи у випічку можна додавати яблучне пюре. Калорійність страви буде нижчою, а користь – вищою.
До речі, ми писали про те, чим можна замінити майонез у салатах.
А ще розповідали про те, чим можна замінити яйця у випічці.