Полуниця не лише смачна, вона ще й дуже корисна для здоров'я. Експерти виділили 7 властивостей ягоди, які позитивно впливають на організм і навіть здатні захистити від деяких хвороб.
Про це пише Міжнародна школа фітнесу і дієтології в Instagram.
Полуниця є багатим джерелом антиоксидантів, які допомагають захищати організм від пошкодження вільними радикалами та запобігають розвитку різних захворювань, таких як рак, цукровий діабет і хвороби серця.
Полуниця багата на вітамін С, який зміцнює імунну систему, покращує здоров'я шкіри та слизових оболонок. А також допомагає у боротьбі з інфекційними захворюваннями.
У цих ягодах міститься фолієва кислота, яка необхідна для правильного розвитку плода під час вагітності. Також вона може допомогти запобігати розвитку різноманітним дефектам у немовляти.
Полуниця є гарним джерелом калію, що допомагає регулювати рівень рідини в організмі, покращує здоров'я серця та знижує ризик розвитку високого кров'яного тиску.
Ягоди містять багато розчинних і нерозчинних волокон, які допомагають покращити травлення, знижують рівень холестерину у крові і допомагають контролювати рівень цукру.
Деякі дослідження показали, що вживання полуниці може допомогти покращити пам'ять і когнітивні функції, особливо у людей похилого віку.
Полуниця містить речовини, які мають антифламаторні властивості, що допомагає знизити запалення в організмі і зменшити ризик розвитку різних захворювань, таких як артрит і хвороба Альцгеймера.
Раніше ми розповідали про те, як вибрати смачну полуницю "без хімії".
Читайте також про 11 несподіваних наслідків для здоров'я від вживання полуниці.