Зазвичай люди думають, що мед не можна нагрівати, адже він стає шкідливим. Всім відомі корисні властивості меду, які хотілося б зберегти в їжі.
Про це повідомила нутриціолог та фізіолог Ольга Дорош в Instagram.
За словами фахівця, бджоли збирають нектар з рослин і потім під дією їх слинних та шлункових ферментів він перетворюється на мед.
Зокрема, потрібно щонайменше 8 бджіл, щоб вийшла одна чайна ложка меду.
Нутриціолог каже, що цього робити не потрібно. Все тому, що 80-85% складників меду - це прості вуглеводи, лідерами серед них є глюкоза та фруктоза.
Вони дуже швидко засвоюються організмом і їх надмірна кількість сприяє набору ваги, проблемам зі шкірою, стимулює розвиток діабету, проблем з серцем та холестерином.
"ВООЗ прирівнює мед до столового цукру та каже обмежити до 5% добової норми доданих цукрів", - йдеться у повідомленні.⠀
Якщо мед нагріти або додати в чай, то він не стане отруйним.
Для того, щоб нагрітий мед став отрутою для людини, з’їсти його доведеться багато і гріти його потрібно досить довго і на високих температурах.
Все тому, що речовини з меду під час нагрівання взаємодіють активно між собою і утворюється гідроксиметилфурфурол, який у великих дозах є потенційно небезпечним для людини.
Окрім того, більше цієї речовини утвориться, коли мед (цукор) поєднується з амінокислотами.
Раніше ми повідомляли, що ніколи не можна робити з медом, щоб не зіпсувати його.
Також ми писали, як відрізнити натуральний мед від підробки і не стати жертвою шахраїв.