Мигдальне молоко полюбляють у всьому світі. Це один з найпопулярніших продуктів, оскільки воно має дуже важливу властивість - не містить лактози.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Eat This, Not That!
Інгредієнти мигдального молока можуть значно відрізнятися залежно від марки та сорту, який ви купуєте.
У чистому вигляді мигдальне молоко міститиме лише воду та мигдаль. Перевагою є відсутність наповнювачів, консервантів чи інших сумнівних інгредієнтів.
Недоліком є відсутність збагачення важливими вітамінами та мінералами, такими як вітаміни D, E, A та кальцій, які часто містяться в інших молочних продуктах.
Мигдальне молоко збагачене додатковими вітамінами та мінералами. Збагачене несолодке мигдальне молоко є чудовим способом збільшити споживання вітаміну D, кальцію і калію.
Також мигдальне молоко збагачене вітаміном Е, який допомагає не тільки зменшити окиснення в організмі, але також може допомогти захистити від певних захворювань.
Оскільки в мигдалі багато натрію, він створює профілактику серцево-судинних захворювань. В продукті немає холестерину та насичених жирів (які теж підвищують рівень холестерину в організмі). Коли холестерин накопичується в судинах, це збільшує ризик розвитку атеросклерозу, інсультів та інфарктів.
Оскільки молоко мигдальне містить значну кількість ретинолу, його вживання захищає очі від перенапруги та запобігає погіршенню зору.
Якщо ви не будете обережні з вибором мигдалевого молока, то ризикуєте отримати на 1 чашку майже 4 чайні ложки доданого цукру (або приблизно 17 грамів із 25 грамів).
До того ж мигдалеве молоко не є кращою заміною для дітей з алергією на молочні продукти.
Мигдальне молоко не є хорошим джерелом білка, навіть якщо воно збагачене. У цій ситуації краще вибрати збагачене несолодке соєве молоко.
Протипоказаннями до вживання мигдалю може бути індивідуальна непереносимість, схильність до алергічної реакції та деякі захворювання ШКТ.
Крім того, під час вагітності введення до раціону мигдалевого молока краще узгоджувати з лікарем.
Раніше ми повідомляли, як відрізнити натуральний сир від підробки прямо в супермаркеті.
Також ми писали, скільки все ж таки треба пити води та як споживати достатньо.