Смак кави залежить не тільки від сорту зерен та типу їхнього обсмаження. Важливою є й технологія заварювання, насамперед - дотримання її правил.
Побутує думка, що не можна допускати закипання кави під час приготування її у турці.
Про те, чи дійсно від цього псується смак напою, розповіли на сторінці Yaskrava kava в Instagram.
"Кава, що закипіла - зіпсована? Напевно, ви чули, що цей напій кип'ятити не можна. Зараз ми розповімо, як саме заварюється кава", - пишуть експерти.
Що відбувається з кавою у гарячій воді за температури 92-96 градусів:
Що відбувається з кавою за температури води 100 градусів (при кипінні):
Висновок: за температури 92-96 градусів ефірні олії виділяються найкраще. При 100 градусах - ефірні олії руйнуються.
Раніше ми розповідали про те, як пити каву, аби не отримати передозування кофеїном.
Також ми писали про те, як за допомогою кави можна схуднути.