Позначки на продуктах "без доданого цукру", "на фруктозі", "для дітей" ще нічого не означають. Варто дивитися на склад та знати норму цукру, яку рекомендують вживати дітям, щоб уникнути проблем зі здоров’ям малюка.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram медичної спільноти "Svij.doc".
У Центрі з контролю захворювань (CDC) та Американській академії педіатрії (ААР) зазначили, що дітям:
Доданий цукор - це ті інгредієнти, які виробники додають у дитяче харчування, крім того цукру, що вже є, наприклад, у молоці.
Експерти розповіли, що потрібно шукати у складі дитячих продуктів, навіть якщо на них написано "без цукру", адже виробники таким чином маскують цукор. Зверніть увагу на такі компоненти:
Дітям до 2 років потрібні поживні речовини для росту та розвитку.
Якщо дитина вживає багато цукровмісних продуктів - цукор "витісняє" їжу із корисними компонентами. Коли малюк їсть занадто солодку їжу, потім він може відмовитися від нібито несолодких продуктів.
До того цукор збільшує ризик карієсу в дітей. Надмірна кількість цукру збільшує ризик зайвої ваги й ожиріння, підвищує ризик розвитку діабету II типу, підвищеного холестерину та серцево-судинних захворювань.
Раніше ми повідомляли, чи можна забирати дитину зі школи чи садочка під час тривоги.
Також читайте, чи насправді мандарини корисні для дітей.