Існує думка, що під час вагітності жінка повинні "їсти за двох". Однак, насправді це нісенітниця і робити насильно цього не потрібно. Варто їсти якісну та свіжу їжу.
Про це повідомила гінеколог Ольга Янюк в Instagram.
За словами фахівця, вагітним жінкам з нормальною вагою при одноплідній вагітності необхідно збільшити щоденне вживання калорій лише на 340 ккал.
У II триместрі варто збільшити на 450 ккал, а у ІІІ триместрі більшість вагітних потребують 2200 - 2900 ккал. Однак, усе це індивідуально.
Зокрема, під час вагітності не потрібно змінювати раціон, якщо раніше ви харчувались правильно та збалансовано. Але якщо раніше дівчина вживала продукти, що мають великий вміст цукру, жирів та консервантів (газовані напої, сосиски, чіпси, смажені та кондитерські вироби), то раціон потрібно змінити.
Під час вагітності лікар радить їсти:
Також вагітні жінки обов'язково мають дотримувати таких правил:
Раніше лікар розповідала, чи безпечно робити УЗД під час вагітності.
Також ми називали сир, який категорично заборонено їсти під час вагітності.