Чи потрібно розморожувати м'ясні напівфабрикати перед смаженням: корисний лайфхак
Заморожені напівфабрикати значно полегшують життя багатьом людям. Вони заощаджують час, а часом і гроші - на приготуванні гарячих страв. І якщо з варениками та пельменями питань у приготуванні не виникає, то з м'ясними продуктами можуть виникнути проблеми.
Як правильно готувати м'ясні напівфабрикати й чи їх потрібно попередньо розморожувати - читайте нижче.
Головна помилка у приготуванні м'ясних напівфабрикатів – їх намагаються попередньо розморозити. Але виявляється, робити це не можна.
Котлети, перці, голубці, битки, сирники – усі ці страви втрачають свою форму, їх після розморожування складніше смажити й можуть постраждати соковитість та смак.
Як правильно смажити м'ясні напівфабрикати
При смаженні заморожених м'ясних напівфабрикатів є свої нюанси. І при неправильному приготуванні можна отримати сильно засмажену скоринку і майже сирий продукт усередині.
Для смаження заморожених котлет вибирайте сковороду з високими бортами. Вам обов'язково знадобиться кришка.
Нагрійте сковороду на вогні, налийте олію та зачекайте 1 хвилину, щоб вона розігрілася. Потім скрутіть вогонь до середнього.
Потім викладайте котлети на сковороду та одразу закривайте кришкою. Якщо на котлетах було дуже багато інею - обережно зніміть його ножем, щоб не пошкодити панірування.
Під час смаження швидко почне випаровуватись волога, тому дійте дуже акуратно, щоб не обпектися. Волога з розпеченою олією буде створювати бризки.
Якщо бачите, що котлети швидко засмажуються, потрібно вогонь можна скрутити до мінімального. Через 5-7 хвилин відкрийте кришку та лопаткою акуратно переверніть котлети. І знову накрийте кришкою.
Далі котлети можна буде перевернути ще кілька разів – кожні 2-3 хвилини. Це потрібно для рівномірного прожарювання.
У середньому заморожені котлети смажаться до готовності близько 15-20 хвилин із 4 етапами перевертання. Кришку можна прибрати тільки наприкінці, коли котлети будуть майже готові.
По такому принципу можна готувати усі замороженні продукти, які потрібно смажити. Маленький вогонь, закрита кришка і 15-20 хвилин вашого часу - це запорука смачної страви.
До речі, ми писали про те, як правильно приготувати булгур, щоб він вийшов смачним.
А ще ми розповідали про те, які продукти можна заморожувати задля економії коштів.