Часом може трапитися так, що в курячому яйці будуть кров'яні виділення. Це не залежить від вартості, сорту чи походження яйця. Проте від кількості та місця, де виявлено кров, може змінюватися безпека споживання.
Чи можна їсти яйця з кров'ю та як зробити це без шкоди - читайте нижче в Styler.
Ви можете виявити кров у різних частинах яйця: у білку або жовтку, на шкаралупі, і на це є різні причини.
Якщо кров у жовтку, це може свідчити про:
Коли кров було знайдено в білку, причиною може стати недостатність мінералів таких, як селен, магній і кальцій, в організмі несучок. Найчастіше це відбувається взимку, коли з раціону птахів зникає зелень.
Причини появи крові на шкаралупі:
Кров у курячих яйцях свідчить про порушення норм догляду за птахами (фото: Freepik)
У більшості випадків таке яйце можна вживати, адже воно все одно пройде певний ступінь термічної обробки, а перед тим буде вимите.
Якщо кров на шкаралупці, ретельно вимийте його проточною водою або з додаванням соди. Такий продукт можна з'їсти в будь-якому готовому чи навіть сирому вигляді. Однак не кладіть вимите яйце назад у холодильник! Так воно швидко зіпсується.
Якщо плями крові знайшли всередині яйця, його теж можна споживати, добре проваривши чи просмаживши. Перед цим згустки крові можна дістати виделкою, ложкою або зубочисткою. Але таке яйце не варто випивати сирим.
Кров'яні яйця можна їсти, піддавши хорошій термічній обробці (фото: Freepik)
Наші забобонні предки надавали цьому великого значення, тому й створили ряд прикмет і передбачень:
Раніше ми розповідали, як дізнатися, що варені яйця зіпсувалися.
Читайте також, які яйця корисніші: домашні чи фабричні.