Кутя - це головна страва Святвечора та Різдва Христового. Водночас побутує міф, що від куті та святкових застіль загалом можна набрати зайву вагу.
Чи справді це так, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на допис фітнес-тренера Віктора Мандзяка у Facebook.
Насамперед потрібно знати, що фігуру не можна зіпсувати одним прийомом їжі. Зайва вага - це результат хронічного переїдання.
Проте для того, аби дослідити, як кутя може вплинути на масу тіла, порівняємо калорійність її складових зі звичним усім огірком.
Пшениця у 22 рази більш калорійна, ніж огірок.
Мед може збільшувати вміст жиру в тілі у 23 рази більше, ніж огірок.
Для того, щоб зрівнятися із можливостями 100 грамів маку запасати жир, потрібно аж чотири кілограми огірків.
У горіхах у 47 разів більше енергії на потенційного жиру на сідницях і стегнах порівняно з огірками.
Понад два кілограми огірків дорівнюють енергетичній цінності 100 грамів сушеного винограду, тобто родзинок.
У висновку виходить, що кутя справді доволі калорійна страва. Проте фітнес-тренер наголошує, що не варто від неї відмовлятися з причин фігури та ваги, адже це багатовікова традиція.
Загалом варто стежити не за тим, що саме ви їсте, а скільки ви цього їсте. Тому головна запорука успіху зниження ваги - це відмова від переїдань і вибору на користь фаст-фуду та іншої непоживної їжі.
Раніше ми розповідали, кому не можна їсти кутю, щоб не нашкодити здоров'ю.
Читайте також, скільки кутя може стояти в холодильнику та чи можна її викидати.