Попкорн, який колись вважався ласощами в кінотеатрі, тепер розглядається як корисна закуска.
Але чи справді повітряна кукурудза корисна? На це питання відповіли дієтологи у виданні Health.
Відповідь полягає в тому, що це залежить від олії, що використовується для його приготування, будь-яких доданих приправ і, можливо, самих кукурудзяних зерен.
Зверніть увагу на кукурудзу
Кукурудза (навіть у формі, що лопнула) — це цільне зерно, а цілісні зерна — важливе джерело основних вітамінів, мінералів, клітковини та антиоксидантів, що борються з хворобами.
Цілісні зерна також насичують, тому що вони містять незбиране зерно, на відміну від очищених зерен, які позбавлені клітковини та поживних речовин.
Дослідження показують, що споживання цільного зерна пов'язане з більш тривалим життям, меншим запаленням та меншим ризиком серцевих захворювань, інсульту, раку, діабету та ожиріння. Три щоденні порції цільнозернових продуктів навіть пов'язані з нижчою ІМТ та меншою кількістю жиру на животі.
Масло
Коли ви вибираєте марку упакованого попкорну, зверніть увагу на олію, вказану в інгредієнтах. Кращі масла - це корисні для серця протизапальні мононенасичені жири (МНЖК), особливо олія авокадо та оливкова олія холодного віджиму.
Олії з високим вмістом омега-6 жирних кислот, такі як кукурудзяна олія, соєва олія, соняшникова олія, сафлорова олія та бавовняна олія, як правило, є протизапальними.
Якщо ви готуєте повітряну кукурудзу вдома - ви можете додавати туди кориснішу олію.
Приправи
Зрештою, зверніть увагу на добавки у вашій закусці. У магазинному попкорні приправи можуть бути такими простими як морська сіль і чорний перець. Або інгредієнти можуть включати звичайні молочні інгредієнти, такі як олія та сир.
Деякі види попкорну приправлені цукром чи іншими підсолоджувачами. Уважно читайте склад, а краще готуйте попкорн удома самі.
Читайте також, що Клопотенко розповів, як приготувати попкорн на плиті.