Гриби здавна є невід'ємною частиною української кухні. А процес збирання грибів навіть називають "тихим полюванням". Проте кожен рік з'являються новини із заголовками про отруєння грибами, часто зі смертельними наслідками.
Чи потрібно їсти гриби, і чи буде від них користь організму, - розповів у Instagram сімейний лікар Михайло Цюрак.
Їстівні гриби дійсно містять речовини, які приносять користь нашому організму. Зокрема, у них можна знайти:
Отруєння виникають найчастіше з таких причин:
Дітям до 2-х років гриби категорично заборонені, тому що система травлення в такому віці нездатна засвоїти грибний білок.
З 2 до 7 років можна їсти магазинні печериці та інші штучно вирощені гриби після термічної обробки. І лише з 7-річного віку можна потроху давати дитині їстівні лісові гриби.
До речі, раніше писали про те, як визначити алергію чи непереносимість глютену за симптомами.
А ще розповідали про те, чому темний хліб може бути шкідливішим за білий.