Волоські горіхи - одні з найбільш поживних сухофруктів. Дерева, на яких вони ростуть, дуже поширені в Україні. Дослідження показують, що волоські горіхи багаті на жири омега-3 і містять більшу кількість антиоксидантів, ніж більшість інших продуктів.
Які переваги та "побочки" цих горіхів, розповіли у виданні Financial Express.
Хоча волоські горіхи часто їдять як закуску, їх також можна додавати в салати, пасту, супи. Вони складаються на 65% із жиру і приблизно на 15% із білка.
У порції горіхів (30 г) міститься: 4,3 г білка; 3,9 г вуглеводів; 0,7 г цукру; 18,5 г жирів.
Як ми раніше повідомляли, вчені визначили, який фрукт знижує ризик раку молочної залози.