Фруктові та ягідні кісточки зазвичай ніхто не їсть, але деякі люди впевнені, що вони мають користь. Чи дійсно це так?
На це питання відповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис гастроентеролога Алли Курилець в Instagram.
Лікар наголосила, що лікуватись кісточками не потрібно! Але якщо ви ненавмисне проковтнули кісточку, то можливо щось і корисне з того й отримали.
Виноградні кісточки містять:
Оливкові кісточки:
Грейпфрутові кісточки:
Кісточки гранату:
Сливові кісточки:
мають сечогінний ефект
Кісточки з яблук:
містять вітамін Е та йод, 6-7 зерняток забезпечать добову норму йоду в організмі
Кісточки з кавуна:
містять ненасичені кислоти олеїнові, лінолеві кислоти
Читайте також, які 7 корисних фруктів та овочів, які треба їсти всім цього літа.
Також названі 5 найкорисніших фруктів, які треба їсти всім.