У сучасному світі дуже поширене вегетаріанство. Це харчування, в раціоні якого обмежені або зовсім виключені продукти тваринного походження. Таке харчування суттєво зменшує ризик багатьох захворювань.
Про це повідомила дієтолог та гастроентеролог Марта Фармага в Instagram.
За словами лікаря, бути вегетаріанцем зовсім не шкідливо, а навпаки це зменшує ризик цукрового діабету II типу, серцево-судинних хвороб, ожиріння та деяких видів раку.
Вегетаріанці вживають у їжу продукти рослинного походження з невеликою кількістю інгредієнтів тваринного походження або і без них. Це всі овочі, цільнозернові продукти, бобові, горіхи, насіння та фрукти.
Вегетаріанські страви зараз дуже різноманітні, смачні та поживні і здатні забезпечити організм всім необхідним.
"Однак є група макро- і мікроелементів, які потрібно особливо ретельно контролювати. Тому давайте разом розберемося що це і як все розумно збалансувати", - йдеться у повідомленні.
Важливо, що вегетаріанство не можна вважати раціональним харчуванням для зростаючого організму (діти, підлітки), жінок - під час вагітності, в період лактації, в період менопаузи, людей похилого віку, спортсменів і людей, що займаються важкою фізичною працею.
Рекомендований такий продуктовий набір:
Раніше ми називали небезпечну їжу, яку заборонено давати дітям.
Також ми писали, яка популярна їжа може призвести до інсульту.