Виявляється, регулярне вживання кави може впливати на ризик розвитку діабету. Такий висновок зробили вчені, провівши роки за дослідженнями.
Про це пише EatThis.
Так, у дослідженні, опублікованому в The American Journal of Clinical Nutrition, взяли участь 4522 жінки, які мали в анамнезі гестаційний цукровий діабет.
У період з 1991 по 2017 роки перевірки проводилися кожні два-чотири роки, щоб відзначити різні фактори, такі як щоденні звички, дієта, включаючи споживання кави з кофеїном і без нього, демографічні показники та захворювання.
Крім того, зразки крові були взяті в учасників, які не мали діабету в період між 2012-2014 роками, і проаналізовані на біомаркери метаболізму глюкози.
Під час дослідження було виявлено, що у 979 учасників розвинувся діабет 2 типу. Результати також показали, що регулярне вживання кави з кофеїном асоціюється зі зниженим ризиком діабету 2 типу.
"Дослідження є цікавим і важливим, тому що воно показує, що кава може мати позитивний вплив на життя жінок, у яких більша ймовірність розвитку діабету 2 типу", - каже дієтолог Ембер Діксон, пише EatThis.
Медик додала, що, ймовірно, кофеїн може мати інший вплив на жінок і на чоловіків. Наразі це питання ще має досліджуватися.
Активним інгредієнтом кави є кофеїн, стимулятор, який може допомогти знизити рівень цукру в крові. Це пояснюється тим, що кофеїн блокує рецептори аденозину в мозку, що знижує рівень інсуліну та збільшує засвоєння глюкози.
Дослідники виявили, що споживання кави було пов’язане з покращеним метаболізмом, а це означає, що вживання кави може знизити ризик розвитку діабету 2 типу, допомагаючи підтримувати здорову вагу та рівень артеріального тиску.
"Вживання кофеїну в помірних кількостях - від однієї до трьох чашок на день - може бути корисним для мозку, серця та інших органів", - додала дієтолог і порадила не перевищувати цю норму.
Також читайте про 5 ключових факторів, що визначають, чи розвинеться у вас цукровий діабет.
Крім того, ми писали про український фрукт, який може знижувати рівень цукру в крові.