Бюджетний шоколадний торт, наче з магазину: рецепт смачного десерту
Приготувати смачний торт можна, використовуючи прості бюджетні продукти. Адже не обов'язково додавати в тісто молоко, сметану, масло або яйця.
Про те, як готувати шоколадний торт з бюджетних інгредієнтів, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал з рецептами Лілії Цвіт.
Що потрібно для шоколадного торта
Для того, щоб приготувати бюджетний шоколадний торт, потрібні такі продукти:
- борошно - 600 г;
- вода - 0,75 л;
- какао - 100 г;
- ваніль - 1 пакетик;
- цукор - 300 г;
- олія - 0,5 л;
- сода - 2 ч. л.;
- сіль - 1 ч. л.;
- оцет - 2 ст. л.;
- варення - 250 мл.
Як готувати торт з шоколадом
Готувати бюджетний торт без масла та яєць дуже просто. Щоб приготувати тісто, просійте борошно, всипте до нього 200 г звичайного цукру та то дайте пакетик ванільного цукру.
Також додайте сіль та соду - це допоможе збалансувати смак та зробити бісквіт пухким. Потім до борошна потрібно всипати 50 г какао і ретельно перемішати сухі інгредієнти.
Щоб уникнути грудочок, какао також можна попередньо просіяти. В іншій мисці потрібно з'єднати рідкі інгредієнти для тіста.
В 0,5 л води потрібно влити 0,25 л олії та оцет. Злегка перемішайте рідкі інгредієнти та вилийте їх в тісто з какао. Краще наливати рідину в декілька етапів, кожного разу ретельно перемішуючи тісто.
Готове тісто для шоколадного торта (скриншот / Лілія Цвіт)
Тісто повинно бути доволі рідким. Перед випіканням його потрібно відставити на 10 хвилин, щоб в тісті з'явились бульбашки.
Для випікання бісквіта краще обирати невелику, але глибоку форму - тісто має заповнити посуд на 2/3, в процесі випікання воно підіймається. Форму обов'язково потрібно застелити пергаментом.
Випікати бісквіт потрібно протягом 40-50 хвилин, в розігрітій до 190 градусів в духовці. Готовність бісквіта можна перевірити дерев'яною паличкою - якщо, після занурення в корж вона суха, бісквіт готовий.
З такого тіста можна готувати мафіни - для найпростішої прикраси їх достатньо присипати цукровою пудрою. Щоб зробити торт, бісквіт потрібно горизонтально розрізати на три частини та змастити кожну улюбленим варенням.
Для шоколадного торта можна використати варення (скриншот / Лілія Цвіт)
Зверху торт можна полити шоколадною глазур'ю. Для цього 50 г какао потрібно з'єднати з цукром та олією. Замісіть густу масу за допомогою віничка, а потім поступово влийте 0,25 л води, постійно помішуючи.
Суміш потрібно закип'ятити та змастити шоколадний торт, поки глазур гаряча. Торт можна їсти одразу або помістити на деякий час в холодильник, щоб просочити бісквіт варенням та глазур'ю.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати брауні без випікання.
А також розповідали, як готувати популярний шоколадно-банановий хліб.