Бюджетний бісквіт з карамельним смаком: вам не знадобляться для нього дорогі продукти
Смачний та бюджетний торт можна приготувати без згущеного молока, вершків та безлічі дорогих інгредієнтів. Він вийде смачним та соковитим, а у вас ще й буде можливість проявити фантазію для прикраси.
Як приготувати смачний карамельний тортик за бюджетним рецептом - читайте у матеріалі Styler.
Що вам знадобиться:
Для бісквіту:
- Яйця - 5 шт.
- Цукор - 125 г
- Мед - 100 г
- Сода - 8 г
- Борошно - 170 г
- + 100 мл води та 30 г цукру для просочення
Для крему:
- Яйця - 3 шт.
- Молоко - 800 мл
- Цукор - 200 г
- Кукурудзяний крохмаль - 60 г
- Вершкове масло - 60 г
Для прикраси:
- Цукор - 150 г
- Молоко - 80 мл
- Вершкове масло - 50 г
- Дрібка солі
Як готувати карамельний торт
Спочатку готуємо бісквіт. Збиваємо яйця разом із цукром до стійких піків. У невеликому сотейнику розтоплюємо мед із содою. Підійде будь-який, який у вас є вдома і навіть той, що вже оцукрився. Дочекайтеся реакції - мед повинен побіліти та збільшитись у розмірах. Потім він знову має стати темного відтінку - тоді й знімайте його з вогню.
Мед додайте в яєчну суміш у кілька підходів і знову добре збийте. Потім поступово додавайте борошно і добре все перемішайте віночком.
Форму застеліть пергаментним папером або фольгою. Перелийте тісто та розрівняйте. Випікайте 30-35 хвилин в духовці, розігрітій до 170-180 градусів. Готовність перевіряйте зубочисткою чи сірником - вони мають бути повністю сухими. Готовий бісквіт розріжте навпіл і складіть у пакет, щоб він не кришився.
Тепер готуємо крем. У сотейник насипаємо цукор і на повільному вогні його повністю розплавляємо. Потім постійно помішуючи, повільно вливаємо молоко.
Від загальної кількості молока візьміть 100 мл і змішайте із яйцями, додайте крохмаль і перемішайте до однорідності. Яєчно-молочну суміш вилийте в цукор із молоком і заваріть звичайний крем.
Готовий крем накрийте плівкою до повного остигання. Накривати потрібно дуже щільно. У крем кімнатної температури додайте м'яке вершкове масло і збийте віночком.
Збираємо тортик. Коржі обріжте та підрівняйте. Обрізки подрібніть. Кожен корж розріжте вздовж навпіл. Змішайте воду з цукром для просочення і змастіть цією сумішшю кожен корж. Далі викладіть готовий крем та повторіть процедуру з кожним коржем.
Прикраса. Для такого бісквіту підійде будь-яка глазур. Можна використовувати шоколад. Але найкраще зробити карамель для прикраси.
Розтопіть цукор на вогні, додайте молоко та вершкове масло. А в кінці - щіпку солі. Дайте охолонути.
Боки тортика прикрасьте кремом та крихтою від коржів. Зверху зробіть із карамелі сіточку. Поставте в холодильник мінімум на 3 години, а краще на всю ніч, щоб бісквіт добре просочився.
До речі, раніше ми писали про те, як спекти пікантний пиріг за рецептами кращих кухарів Франції.
А ще розповідали про те, як приготувати гору печива із найпростіших інгредієнтів.