ua en ru

Бюджетний бісквіт з карамельним смаком: вам не знадобляться для нього дорогі продукти

Бюджетний бісквіт з карамельним смаком: вам не знадобляться для нього дорогі продукти Бюджетний карамельний торт без вершків та згущеного молока (скриншот)

Смачний та бюджетний торт можна приготувати без згущеного молока, вершків та безлічі дорогих інгредієнтів. Він вийде смачним та соковитим, а у вас ще й буде можливість проявити фантазію для прикраси.

Як приготувати смачний карамельний тортик за бюджетним рецептом - читайте у матеріалі Styler.

Що вам знадобиться:

Для бісквіту:

  • Яйця - 5 шт.
  • Цукор - 125 г
  • Мед - 100 г
  • Сода - 8 г
  • Борошно - 170 г
  • + 100 мл води та 30 г цукру для просочення

Для крему:

  • Яйця - 3 шт.
  • Молоко - 800 мл
  • Цукор - 200 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 60 г
  • Вершкове масло - 60 г

Для прикраси:

  • Цукор - 150 г
  • Молоко - 80 мл
  • Вершкове масло - 50 г
  • Дрібка солі

Як готувати карамельний торт

Спочатку готуємо бісквіт. Збиваємо яйця разом із цукром до стійких піків. У невеликому сотейнику розтоплюємо мед із содою. Підійде будь-який, який у вас є вдома і навіть той, що вже оцукрився. Дочекайтеся реакції - мед повинен побіліти та збільшитись у розмірах. Потім він знову має стати темного відтінку - тоді й знімайте його з вогню.

Мед додайте в яєчну суміш у кілька підходів і знову добре збийте. Потім поступово додавайте борошно і добре все перемішайте віночком.

Форму застеліть пергаментним папером або фольгою. Перелийте тісто та розрівняйте. Випікайте 30-35 хвилин в духовці, розігрітій до 170-180 градусів. Готовність перевіряйте зубочисткою чи сірником - вони мають бути повністю сухими. Готовий бісквіт розріжте навпіл і складіть у пакет, щоб він не кришився.

Тепер готуємо крем. У сотейник насипаємо цукор і на повільному вогні його повністю розплавляємо. Потім постійно помішуючи, повільно вливаємо молоко.

Від загальної кількості молока візьміть 100 мл і змішайте із яйцями, додайте крохмаль і перемішайте до однорідності. Яєчно-молочну суміш вилийте в цукор із молоком і заваріть звичайний крем.

Готовий крем накрийте плівкою до повного остигання. Накривати потрібно дуже щільно. У крем кімнатної температури додайте м'яке вершкове масло і збийте віночком.

Збираємо тортик. Коржі обріжте та підрівняйте. Обрізки подрібніть. Кожен корж розріжте вздовж навпіл. Змішайте воду з цукром для просочення і змастіть цією сумішшю кожен корж. Далі викладіть готовий крем та повторіть процедуру з кожним коржем.

Прикраса. Для такого бісквіту підійде будь-яка глазур. Можна використовувати шоколад. Але найкраще зробити карамель для прикраси.

Розтопіть цукор на вогні, додайте молоко та вершкове масло. А в кінці - щіпку солі. Дайте охолонути.

Боки тортика прикрасьте кремом та крихтою від коржів. Зверху зробіть із карамелі сіточку. Поставте в холодильник мінімум на 3 години, а краще на всю ніч, щоб бісквіт добре просочився.