Манна каша - простий, легкий і водночас поживний сніданок, особливо, якщо додати фрукти чи ягоди. Проте багато хто уникає приготування цієї каші, або ж взагалі відчуває до неї відразу через одну причину - грудочки в каші.
Про лайфхаки в приготуванні манної каші читайте в матеріалі від РБК-Україна (проєкт Styler).
Використані джерела для підготовки матеріалу: сайт "harchi.info", YouTube-канал "ПРОСТО СМАЧНО".
Перед додаванням в гаряче молоко, рекомендують залити манну крупу невеликою кількістю холодного молока або води - залежно від того, на чому її варите.
Не розмішуючи, крупу залишають на 15 хвилин - вона набирає вологу, стає пухкою, і не склеюється.
Додавайте манну крупу не в кипляче молоко, а в злегка нагріте або холодне. Це зменшує ризик утворення грудочок, оскільки крупа не так швидко схоплюється і має час набухнути.
Дехто рекомендує просіювати манну крупу перед додаванням до рідини. Це допоможе видалити грудочки, які вже є в крупі, і зробить кашу більш однорідною.
Якщо ви готуєте кашу без попереднього замочування в молоці, додавайте манну крупу в каструлю тонкою цівкою, поступово, постійно помішуючи суміш. Це дозволить крупі рівномірно розподілятися і не збиватися в грудки.
Постійно помішуйте молоко під час додавання манної крупи - і якомога частіше під час готування. Це необхідно робити, щоб крупа не осідала на дно і не утворювала грудочок.
Ретельно перемішуйте кашу при додаванні крупи (скриншот / ПРОСТО СМАЧНО)
Замініть ложку для помішування на віничок. Він краще розподіляє крупу в молоці і допомагає уникнути грудочок.
Якщо все ж утворилися грудочки, можна використати блендер. Перелийте кашу в чашу приладу і збийте страву до однорідності. Це допоможе розбити будь-які грудочки.
Раніше ми писали про те, як приготувати з авокадо сніданок, обід чи вечерю.
А також розповідали, як правильно готувати заморожені креветки.