Маринований буряк - чудовий різновид консервації для смачної овочевої закуски взимку. Замаринований червоний буряк можна їсти окремо, або ж додавати овоч до салатів, гарнірів та борщу.
Про те, як замаринувати буряк на зиму, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Куховаримо Разом".
Для того, щоб замаринувати буряк на зиму, потрібні такі продукти:
Для того, щоб використовувати буряк як окремо закуску, його спочатку потрібно відварити до готовності. Розмір буряка неважливий - навіть невеликі буряки можна використовувати для маринування.
Після відварювання потрібно почекати, доки буряки охолонуть, а потім почистити коренеплоди від шкірки. Очищений буряк можна нарізати кубиками, соломкою або кружальцями завтовшки 5 мм.
Щоб приготувати маринад, налийте в каструлю воду, всипте сіль, цукор, влийте оцет, додайте лавровий лист та перець. За бажанням, кількість цукру можна зменшити.
Нарізаний буряк щільно викладіть в простерилізовані банки. Маринад потрібно довести до кипіння, а потім залити гарячою рідиною буряк, залишивши до країв банки 1 см.
Після цього заготівлю необхідно ще раз простерилізувати. Для цього банки потрібно прикрити стерилізованими кришками та поставити на цупку тканину в каструлю.
В посуд необхідно налити гарячої води так, щоб банки майже повністю були у рідині. Воду потрібно довести до кипіння і простерилізувати буряки протягом 10 хвилин з моменту закипання.
Після цього посуд з маринованим буряками потрібно герметично закрутити тими ж кришками. Охолоджувати консервацію потрібно, перевернувши банки та укутавши їх рушником або ковдрою.
Охолоджені мариновані буряки слід переставити для зберігання в прохолодне темне місце.
Нещодавно ми писали про те, як зробити яблучне варення, що тане в роті.
Крім цього, розповідали, як квасити капусту, щоб вона була смачною і хрумкою.