Паста болоньєзе - відома італійська страва з м'ясним соусом в томатному соку. Однак страву можна зробити пісною або веганською, замінивши м'ясо на поживну сочевицю.
Про те, як готувати болоньєзе з сочевицею, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний ресурс Shuba.
Для того, щоб приготувати болоньєзе з сочевицею, треба такі продукти:
Для приготування сочевиці болоньєзе, бобові потрібно попередньо замочити. Для цього сочевицю потрібно пересипати в глибоку миску, залити водою і залишити відстоюватись на ніч.
Коли сочевиця вбере рідину, можна розпочинати приготування. Моркву, селеру, часник та цибулю потрібно очистити та нарізати на маленькі кубики.
Розігрійте пательню на слабкому або середньому вогні. Потім влийте в посуд олію та висипте овочі, нарізанні кубиками. Смажте інгредієнти до розм'якшення овочів, протягом 5-8 хвилин.
Потім збільште вогонь, влийте в пательню томатну пасту, додайте чебрець, лаврове листя орегано. Помішуючи, смажте інгредієнти протягом 2 хвилин. Злийте з сочевиці воду і висипте бобові в пательню.
Додайте сочевицю, томатну пасату та воду. Перемішайте продукти, а потім накрийте посуд кришкою. Тушкуйте страву на середньому вогні протягом 45 хвилин.
Коли страва буде готовою, додайте сіль та перець до смаку. Після цього болоньєзе з сочевицею можна розкладати на порційні тарілки, прикрасивши помитою та нарізаною свіжою петрушкою.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати морквяний пиріг за рецептом Ектора з "МастерШеф".
А також розповідали 5 нескладних рецептів смачних страв до Різдвяного Посту.