Бісквіт готується з простих інгредієнтів, але не завжди вдається зберегти його пишність при випіканні. Пропонуємо спробувати новий незвичний рецепт, за яким готують американські кондитери.
Рецептом в YouTube поділилася кондитерка Юлія Бєляєва.
Такий бісквіт готується на гарячому молоці, тож його можна назвати заварним. Таким заварним методом можна готувати не тільки ванільний бісквіт. А й шоколадний, фісташковий, кокосовий...
Всипте в ковшик з товстим дном кокосову стружку, залийте молоком і додайте екстракт ванілі. Поставте ковшик на невеликий вогонь і підігрійте на невеликому вогні. Стружка майже одразу набухне, залиште її на півгодини.
Яйця для збивання мають бути кімнатної температури, дістаньте їх заздалегідь. Просійте борошно з розпушувачем.
Відкиньте кокосову стружку на сито і вичавіть з неї все ароматизоване молоко. Влийте збагачене кокосом молоко в сотейник і додайте туди звичайного молока до норми (щоб було 160 грамів).
Додайте до молока масло і поставте підігріватися до закипання.
Збийте яйця з дрібкою солі і цукром до пишності і посвітління. Поставте духовку розігріватися до 165 градусів.
Обережно змішайте на мінімальній швидкості яйця з борошном в три підходи. Між ними додайте нагріте з маслом молоко. Важливо не забити тісто, щоб не втратити повітряність.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці. Перші 20 хвилин випікання відчиняти духовку не можна. Час випікання - близько 50 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).
Охолодіть бісквіт на решітці і вийміть з форми. Огорніть його харчовою плівкою і поставте на ніч, щоб він стабілізувався.
Раніше ми писали, як приготувати Наполеон за якихось 20 хвилин.
Також читайте, як зробити справжній торт Снікерс з простих вафельних коржів.