ua en ru

Біляші з м'ясом "як на базарі": рецепт культових пиріжків на рідкому тісті

Біляші з м'ясом "як на базарі": рецепт культових пиріжків на рідкому тісті Скріншот: Як приготувати смачні біляші

"Базарні" біляші з м'ясом - смачнюща вулична їжа, яка не може залишити байдужим нікого. Приготуйте таку культову їжу вдома і пригостіть родину - вони гарантовано попросять ще.

Рецепт з'явився на YouTube-каналі Смаколик.юа Марія Михальченко.

Інгредієнти

Для опари:

  • 0,5 склянки молока або води (1 склянка - 200 мл)
  • 1 ст. л цукру
  • 30 грамів пресованих дріжджів (або 10 грамів сухих)
  • 1 ст. л борошна

Для тіста:

  • опара
  • 1 склянка води
  • 0,5 ч. л. солі
  • 3 ст. л. олії
  • 3 склянки борошна

Для начинки:

  • 500 г м'яса
  • 1 велика цибулина
  • сіль, чорний мелений перець до смаку

Покрокове приготування

Додайте до теплого молока (води) цукор, дріжджі, розмішайте до однорідності. Додайте 1 ст. л. борошна. Накрийте опару і відправте на пів години в тепле місце.

Коли опара підросте, перемішайте її, додайте теплу воду, сіль, олію. Розмішайте до однорідності.

Додайте просіяне борошно і замісіть швидко тісто. Довго вимішувати не треба, просто, щоб не було борошна. Відправте тісто в тепле місце на 30 хвилин.

Дрібно перемеліть м'ясо на найдрібніше сито. Сюди ж додайте перемелену цибулину, сіль та перець. Вимісіть фарш до однорідності.

Змастіть поверхню і руки олією, борошно додавати не треба. Розділіть тісто на частини. Кожну частину розпластайте по поверхні. Викладіть фарш і заліпить.

Сковорідку розігрійте з великою кількістю олії на середньому вогні. Викладайте біляші швом вниз. Обсмажте з обох боків.

Складіть біляші на паперові рушники, щоб стекла зайва олія. Наші культові пиріжки готові!