ua en ru

Баклажани для лінивих. Таку смачну закуску з'їдять на "раз-два"

Баклажани для лінивих. Таку смачну закуску з'їдять на "раз-два" Фото: Як приготувати баклажани (Telegram/Домашня Консервація)
Автор: Styler

Закуски з баклажанів - люблять багато хто, але не всі хочуть "заморочуватися" з їхньою консервацією. Пропонуємо вам швидкий рецепт цих овочів, з яким впорається навіть лінивий.

Як приготувати баклажани розповіли у Telegram-каналі "Домашня консервація. Кулінарія".

Що вам знадобиться:

  • 10 шт. баклажанів
  • 10 шт. моркви
  • 10 шт. червоного болгарського перцю
  • 10 великих помідорів
  • 4 цибулини
  • 1 головка часнику
  • 1,5 склянки 6% столового оцту
  • 150-200 грам олії
  • 5 ч. л. солі
  • 5 ч. л. цукру
  • 1-2 шт. пекучого перцю

Покроковий рецепт приготування

Баклажани наріжте кружальцями, не очищаючи. Покладіть у каструлю, болгарський перець наріжте великими кільцями. Помідори наріжте крупно. Цибулю та моркву подрібніть кільцями, також покладіть у каструлю.

Рублений часник і різаний тонкими кільцями червоний перець покладіть зверху.

Вилийте в каструлю олію, трохи столового оцту, посоліть і додайте цукор. Після того, як усі овочі півгодини прокип'ятилися, покладіть в стерилізовані банки і закатайте.