Сезон помідорів та болгарського перцю у самому розпалі. А це означає, що зараз саме час закривати літні дари в баночки, щоб насолодитися ними взимку. Одна з найпопулярніших консервацій – це аджика.
Оригінальним рецептом аджики з морквою поділилася кулінарка Оксана Вознюк у виданні "Факти".
Овочі:
Спеції:
Всі овочі помити, почистити та перемолоти. Скласти у велику каструлю та варити на невеликому вогні 3 години. Далі до овочів додаємо всі спеції, вказані у рецепті.
Після цього варимо ще 35 хвилин. За 10 хвилин до закінчення варіння додаємо перемелений часник.
Готову аджику розкладаємо по стерилізованим підготовленим банкам і закочуємо кришками. Банки перевертаємо кришками донизу і накриваємо ковдрою.
"Пропоную вам рецепт аджики, яку робили колись моя бабуся та мама. Я теж уже років двадцять її готую. Рецепт досить простий, тому варто взяти його до уваги", - рекомендує Оксана Вознюк.
А ось ще один рецепт аджики, який вам точно сподобається:
До речі, раніше ми розповідали про те, як приготувати найпростішу та найсмачнішу заправку для борщу на зиму.
А також ми ділилися найпростішим рецептом засолювання сала у банку для тривалого зберігання.