ua en ru

8 заготовок, які дозволяють швидко приготувати їжу

8 заготовок, які дозволяють швидко приготувати їжу Як пришвидшити час приготування їжі (фото: freepik)

Часом встигнути усе приготувати вчасно є практично нездійсненним завданням. Але існують заготовки, які дозволять заощадити час. Завдяки їм кухонні клопоти почнуть займати помітно менше часу,

Про це повідомила дієтолог та нутриціолог Таміла Максюх в Instagram.

Що можна заготувати

Експерт назвала 8 простих заготовок, які дозволять витрачати менше часу на приготування їжі. У списку:

  • Пельмені - взагалі їх можна з початку прикорму, але важливо не забувати про безпечну подачу. Сюди ж можна додати вареники та чебуреки
  • Сирники - варіантів багато, можна експериментувати та заморожувати декілька видів
  • Котлети або тефтелі - можна приготувати з сиром. Тому завжди варто мати їх в морозилці
  • Ліниві вареники - їх дуже легко робити
  • Млинці - начинка може бути будь-яка
  • Запіканка - її можна викласти відразу в форми, після цього в духовку на 15 хв і перекус готовий
  • Бульйон - зручно морозити в контейнерах
  • Овочева суміш - її можна покласти у розігріту сковорідку, додати макарони, соус і страва готова

Як правильно зберігати продукти

Експерт каже, що відкриті дитячі каші та печиво можна відкритими зберігати до 14 днів при кімнатній температурі.

Мʼясо, риба, морепродукти, молочні продукти - бажано тримати в холодильнику не більше 2 днів. Овочі, фрукти, ягоди та зелень - зберігати не більше 3-4 днів. До речі, для мʼяса, риби та овочів з фруктами варто мати різні дощечки.

Заморожені продукти варто розморожувати лише в холодильнику. Категоричне не можна робити це в мікрохвильовці або при кімнатній температурі.

Консервовані продукти необхідно зберігати виключно в холодильнику та бажано не більше 2 днів (це стосується рибних/мʼясних консервів, бобових, кукурудзи).

Вершкове масло відкритим можна зберігати в холодильнику близько місяця. Спеції та сушені трави можуть зберігатися при кімнатній температурі до 3 років.

Всі продукти рекомендовано все зберігати в скляному посуді. Це допоможе уникнути різних запахів в холодильнику