Проблемам зі здоров'ям краще запобігти, ніж потім довго їх лікувати. Особливо, коли йдеться про здоров'я серця. Найкращою профілактикою серцевих хвороб є правильний режим харчування, регулярна фізична активність та відмова від шкідливих звичок.
Про те, які правила життя допоможуть уникнути серцевого нападу, розповідає РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на Express.
Лікар Майк Гансен зазначає, що деякі фактори, які сприяють серцевому нападу, знаходяться поза нашим контролем. Наприклад, генетика та вік. Але є правила, які допомагають уникнути серцевого нападу. Лікар закликає людей кинути палити.
"Ризик серцевого нападу знизиться на 65% після того, як ви кинете палити", - заявив лікар.
Багато експертів попереджають про вплив стресу на здоров'я серця. Гансен рекомендує для його зниження виконувати наступні кроки:
"В ідеалі ви повинні займатися спортом принаймні 150 хвилин на тиждень", - зазначає експерт.
За словами лікаря, ця техніка дає ті самі переваги, що й фізичні вправи. Тому їх варто застосовувати у комплексі. Гансен радить їсти протягом 8 годин, а тоді утримуватись від їжі протягом 16 годин.
Лікар наголошує, що дуже важливо виключити зі свого раціону оброблені продукти. Це допоможе запобігти резистентності до інсуліну, запаленню та окисному стресу.
Також потрібно вживати продукти з великою кількістю Омега-3, такі як лосось, насіння чіа, насіння конопель, насіння льону та волоські горіхи. Дуже важливо отримувати 1-2 грами Омега-3 щодня.
"Їжте продукти з великою кількістю вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Ось чому не можна недооцінювати овочі та цільні злаки, а також насіння та горіхи",- каже Гансен.
Ви повинні звести до мінімуму кількість насичених жирів, які ви споживаєте, щоб захистити своє серце.
"Особливо, коли йдеться про яловичину та свинину, чи оброблене м’ясо, наприклад пепероні, бекон тощо", - додає Гансен.
Доданий цукор та рафіновані вуглеводи часто зустрічаються в оброблених харчових продуктах.
"Вживання менш як 25 грамів доданого цукру на день, мабуть, найважливіше, що ви можете зробити, щоб покращити загальний стан здоров’я, і це включає зниження ризику серцевого нападу", - пояснює лікар.
Споживання великої кількості розчинної та нерозчинної клітковини є дуже важливою для підтримки здоров’я вашого серця.
"Більшість із нас споживає від 10 до 15 г клітковини на день, тоді як ми повинні отримувати щонайменше 25-30 г щоденно", - каже Гансен.
Читайте також про те, який вітамін запобігає розвитку цукрового діабету.
Раніше ми писали про те, яка проста звичка втричі знижує ризик серцевого нападу.