Гречка - один із найулюбленіших гарнірів серед українців. Однак, щоб зберегти всі її корисні властивості, важливо знати, де саме зберігати цю крупу. Адже існує кілька місць, де не можна зберігати гречку.
РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає, де і як краще зберігати гречку, щоб вона не зіпсувалася.
Підвал без контролю температури
Підвал часто використовують для зберігання великої кількості запасів завдяки низькій температурі приміщення. Однак, це не найкращі умови для зберігання гречки - від холоду і вологи крупа може запліснявіти.
Біля раковин
Місця біля мийки або під раковиною характеризуються підвищеною вологістю або навіть ймовірністю потрапляння води на продукти. Це створює ідеальне середовище для розвитку цвілі та розмноження комах.
Над кухонними приладами
Високі температури від приладів, наприклад, від плити чи поверхні холодильника можуть впливати на якість гречки, що зіпсує смак страви.
Де не можна зберігати гречку (ілюстративне фото: Freepik)
Поруч із продуктами з різким запахом
Гречка може вбирати різкі запахи, що може значно змінити смак страви в результаті. Тому не варто зберігати гречану крупу поруч з цибулею, часником або на полиці з прянощами.
Біля вікна
Не варто ставити контейнери з гречкою на підвіконні, столи, та інші поверхні, на які може потрапити сонячне проміння. Сонячне світло можуть впливати на якість гречки. А волога від конденсату на вікні може призвести до цвілі, якщо тримати крупу на підвіконні.
У мішках
Мішки, в яких можуть продавати гречку, не надто герметичні. Після придбання краще пересипати крупу в щільно закриті контейнери - це захистить крупу від шкідників та вологи.
У холодильнику
Хоча низька температура уповільнює процеси псування, підвищена вологість всередині холодильника може призвести до утворення конденсату на упаковці з гречкою. За якийсь час такого зберігання гречка просто запліснявіє.
Щоб зберегти гречку свіжою і смачною надовго, при зберіганні варто дотримуватися нескладних умов:
Не варто зберігати гречку в мішках (ілюстративне фото: Freepik)
До речі, раніше ми писали про те, як зберігати цибулю, щоб вона пролежала до весни й не гнила.
Крім цього, розповідали про те, як зберігати мед, щоб він не втратив корисні властивості.
При написанні матеріалу використовувалися такі джерела: Healthline, Martha Stewart, The Spruce Eats.