У всіх супермаркетах цілий рік продають зелень в упаковках. І з пізньої осені до середини весни, коли на ринках свіжої зелені майже немає, багатьом здається вибір в упаковках – добрим. Проте експерти вважають, що купувати таку зелень небезпечно.
Чому не варто купувати зелень в упаковках, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) із посиланням на Cookist.
На прилавок магазину така зелень потрапляє не відразу і це займає деякий час, що призводить до втрати корисних поживних речовин. Стара зелень може бути вже не такою смачною і виглядає вона значно гірше за свіжу.
Більшість харчових компаній, які продають упаковану зелень, миють її тричі під водою. А це не тільки шкідливе для самої зелені, але і призводить до втрати величезної кількості води.
При упаковці та транспортуванні зелені використовується багато пластику, що завдає шкоди для нашого довкілля.
Зелень у пакетах та упаковках не є абсолютно чистою і навіть в органічному продукті є ризик отримати в пакеті із салатом зараження багатоніжками, бактеріями та навіть жабами.
На жаль, упаковану зелень значно частіше обробляють хімікатами, ніж упаковки. Наприклад, багато виробників промивають зелень перед упаковкою хлорованою водою.
Незалежно від того, наскільки чистою виглядає зелень в упаковці, її рекомендується завжди ретельно мити перед використанням, оскільки вона може стати живильним середовищем для розмноження бактерій.
Раніше ми писали про те, як правильно посадити кріп, щоб він ріс кущами.
А ще розповідали про те, як вибрати буряки в магазині, щоб вони були смачними.