5 смачнющих страв, які можна приготувати на вечерю за 20 хвилин
Готувати після робочого дня - зазвичай не те, що хочеться робити. Однак купувати вже готову їжу постійно - не вихід, набагато краще обрати страву, яка готується просто і менше, ніж за пів години.
Про те, що можна приготувати на вечерю швидко, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).
Використані джерела для підготовки матеріалу: сайти Shuba, Кулінар.
Макарони з грибами і сиром
Що потрібно для пасти з грибами
Для приготування цієї смачної та ситної вечері вам знадобляться такі інгредієнти:
- Печериці - 100 г
- Макарони (або спагеті) - 120 г
- Сир твердий - 30 г
- Вершки або сметана (20%) - 150 мл
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 1 зубчик
- Олія - 1 ст. л.
- Спеції - до смаку
- Сіль - до смаку
- Перець - до смаку
Як готувати грибну пасту
В каструлі доведіть воду до кипіння, додайте сіль та відваріть макарони відповідно рекомендацій на пакеті. В цей час промийте та трохи просушіть на рушнику гриби, наріжте їх на тонкі пластини. Цибулю і часник очистьте та подрібніть, а сир натріть на дрібній тертці.
На пательні розігрійте олію та обсмажте цибулю до золотистої скоринки, висипте нарізані печериці і часник. Смажте гриби до рум'яної скоринки, додайте спеції за бажанням, посоліть та поперчіть і додайте вершки або сметану, протушкуйте суміш 2-3 хвилини.
Додайте до пательні макарони і перемішайте - і пасту можна розкладати по тарілках, перед вживанням притрусивши сиром.
Паста з грибами - смачна і швидка страва (ілюстрація: Freepik)
Паста з тунцем у червоному соусі по-іспанськи
Що потрібно для пасти у червоному соусі
Для того, щоб приготувати пасту з тунцем у червоному соусі, треба такі компоненти:
- Тунець в олії - 200 г
- Паста пенне - 225 г
- Овочевий бульйон або окріп - 600 мл
- Томатний соус - 400 г
- Петрушка - невеликий пучок
- Паприка копчена - 2 ч. л.
- Часник - 1 головка
- Сіль - до смаку
- Перець - до смаку
Як готувати пасту з тунцем
Зцідіть масло з тунця за допомогою сита - не виливайте її, вона знадобиться для страви. Петрушку вимийте, зберіть зайву вологу рушником та подрібніть. Почистьте та наріжте на тонкі слайси часник.
На великій пательні розігрійте 3 ст. л. олії з тунця і підсмажте часник. Важливо не пересмажити його, він має бути ледь рум’яним, не темним. Після цього додайте паприку і, перемішавши інгредієнти, томатний соус, сіль та перець. Смажте все 3 хвилини на невеликому вогні.
Додайте до суміші воду або овочевий бульйон та доведіть рідину до кипіння. Наступний крок - додавання пасти, після чого необхідно все перемішати та довести до кипіння. Як тільки вода почне кипіти, проваріть пасту ще 8 хвилин і варіть ще 2-3 хвилини під кришкою на середньому вогні до стану аль денте.
Після цього приберіть пательню з вогню, додайте подрібнену петрушку з тунцем, трохи перемішайте - і паста готова.
Паста з тунцем за іспанським рецептом (ілюстрація: Freepik)
Салат з яловичиною і болгарським перцем
Що потрібно для салату з м'ясом
Щоб приготувати салат з болгарським перцем і яловичиною, потрібні ці інгредієнти:
- Яловичина - 200 г
- Болгарський перець - 1 шт.
- Олія - 2-3 ст. л.
- Цибуля червона - 1 шт.
- Родзинки - 50 г
- Соєвий соус - 1,5 ст. л.
- Вершки - 50 мл
Як готувати салат з перцем і яловичиною
Для початку розпарте родзинки - залийте їх гарячою прокип'яченою водою. Поки вони розпарюються, вимийте перець та почистьте цибулю, наріжте їх соломкою. Розігрійте пательню, додайте олію та обсмажте до легкої скоринки перець і цибулю, після чого перекладіть їх до миски.
Наріжте яловичину таким самим методом і також обсмажте, перекладіть до овочів, та додайте родзинки. Для соусу необхідно збити вершки з м'ясним соком, що залишився на пательні. Перемішайте салат, полийте його соусом і подавайте.
До салату з яловичиною також можна додати зелень (ілюстрація: Freepik)
Кіноа з овочами
Що потрібно для кіноа з овочами
Для приготування поживної і водночас легкої страви на пательні, треба ці продукти:
- Овочева суміш - 200 г
- Кіноа - 100 г
- Вода - 150 мл
- Олія - до смаку
- Соєвий соус - 2 ст. л.
Як готувати кіноа з овочами на пательні
Спочатку приготуйте кіноа - пересипте його до каструлі і додайте воду у співвідношенні 1:1,5. Доведіть воду з кіноа до кипіння, після чого варіть на зменшеному вогні 7-10 хвилин, поки не вбереться вся вода. Сіль на цьому етапі не потрібна - її замінить соєвий соус.
Всипте заморожену овочеву суміш у глибоку пательню без олії та розморозьте її, перемішуючи, на слабкому вогні - протягом цього часу вже буде готове кіноа.
Після розмерзання овочів, додайте до них невелику кількість олії та, перемішуючи, смажте 3-4 хвилини на максимальному вогні.
Потім додайте соєвий соус, перемішайте і дочекайтесь закипання соусу. Додайте готове кіноа, перемішайте суміш і просмажте на невеликому вогні 2 хвилини.
Кіноа з овочами - швидка і корисна страва (ілюстрація: Freepik)
Салат з креветками і авокадо
Що потрібно для салату з авокадо і креветками
Для приготування цього поживного і смачного салату вам знадобиться:
- Креветки - 400 г
- Авокадо - 1 шт.
- Зелень салатна - 200 г
- Цибуля шалот - 1 шт.
- Лимонний сік - 2 ст. л.
- Вершкове масло (краще 73%) - 40 г
- Олія - до смаку
- Сіль - до смаку
- Перець - до смаку
Як готувати салат з креветками
Насамперед розігрійте пательню. Очищені креветки підсоліть та обсмажте протягом 5 хвилин у вершковому маслі. Викладіть креветки на паперовий рушник - це прибере зайве масло.
Авокадо очистьте і наріжте на великі скибки, шалот також очистьте і наріжте на дрібні шматочки.
Салат з креветками і авокадо - незвична і швидка страва (ілюстрація: Freepik)
У глибоку миску висипте салатну суміш, додайте авокадо, креветки і цибулю, сіль та перець до смаку. Для заправки в окремій мисці перемішайте олію і лимонний сік. Полийте салат заправкою, перемішайте - і можна їсти!
До речі, нещодавно ми писали про те, як готувати оладки з оселедцем.
Крім цього, розповідали, як готувати грецький пиріг Спанакопіту.