Деякі продукти містять хімічні речовини та харчові барвники, які можуть бути шкідливими для здоров’я. Вживання протягом тривалого періоду часу може мати серйозніші наслідки. Тому варто знати, які продукти прибрати з раціону.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Eat This, Not That!
Багато варіантів цукерок містять кілька джерел харчових барвників і барвників.
Е124 - червона кошеніль міститься в цукерках, сиропах, кетчупі, консервованому лососеві, вишнях, в газованих напоях, марципанах, желе. Серед ризиків: гіперактивність, астма, кропив'янка, безсоння.
Хоча існують суперечливі дослідження навколо харчових барвників, вони не мають поживної цінності, і їх слід мінімально використовувати у вашому раціоні.
Зернові пластівці є традиційним сніданком для багатьох і є легкою їжею. Оскільки на ринку так багато варіантів, не всі вони створюються однаково.
У той час як одні містять велику кількість білка та клітковини, інші багато цукру та сумнівних інгредієнтів. BHT і BHA є консервантами, які додають до оброблених харчових продуктів, таких як пластівці та крекери.
Він відомий своїми яскраво-білим кольором та є ще одним джерелом харчових барвників. А що стосується кольорового маршмеллоу, то в ньому ще більше харчових барвників.
Маршмелоу також насичений цукром, не містить клітковини та не містить жодних помітних мікроелементів. Попри те, що маршмеллоу є популярним, варто обмежити споживання та вживати більш поживні солодощі, як-от темний шоколад і фрукти.
Такі батончики стали популярною їжею як на сніданок, так і на перекус. Це продукти з високим ступенем обробки, багато з яких містять доданий цукор, штучні ароматизатори та барвники, а також консерванти.
Замість традиційного зернового батончика оберіть варіант із більш повноцінним харчуванням і справжніми харчовими інгредієнтами.
Чипси не тільки можуть бути джерелом калорій, але вони також можуть містити безліч штучних інгредієнтів. Яскраво-оранжевий колір багатьох чипсів часто походить від штучних барвників.
Штучні барвники містять гідрогенізовану олію, що призводить до трансжирів.
Проявляється вона негайно після вживання продукту, харчова нестерпність - через кілька годин або навіть днів. У разі алергії можуть виникати такі реакції:
Алергію до натуральних харчових барвників та спецій виявляють після спеціальних тестів і шкірних проб.
Раніше лікар називав найбільш небезпечні харчові добавки для людини.
Також ми писали, що потрібно їсти, щоб покращити стан волосся, зір та уникнути стресу.