У сучасному світі, коли питання екології та турботи про планету стає все більш поширеними, варто надавати перевагу лише екологічним упаковкам. Існують певні харчові контейнери, які вважаються більш корисними.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Healthline.
Скляна тара
Скло має безліч застосувань і переваг у повсякденному житті.
Такі контейнери придатні для багаторазового використання, переробки. Також це міцний матеріал, який також легко чистити та використовувати.
Однак скляні кришки не герметичні, що робить їх неідеальними для портативних контейнерів, які можна брати з собою на роботу.
Тому в більшості цих харчових контейнерів використовуються пластикові кришки з силіконовим ущільнювачем.
Харчова нержавіюча сталь міцна та термостійка, що робить її безпечним вибором для зберігання продуктів. Також вона придатна для повторного використання та переробки.
Ланч-бокси з нержавіючої сталі широко доступні, але більшість мають силікон, щоб вони не протікали.
Бамбук є біологічно розкладаним і має багато властивостей для пакування харчових продуктів, оскільки він міцний і термостійкий.
Упаковка харчових продуктів, що містить бамбук, включає переносні ланч-бокси з бамбуковими кришками, бамбукові хлібниці та бамбукові миски для сервірування.
Важливо пам'ятати, що харчові контейнери, виготовлені з бамбука або інших рослинних волокон, менш міцні, ніж скло або нержавіюча сталь
Звичайні пластики містять багато добавок, таких як стабілізатори, пластифікатори та антипірени.
Ці пластикові вироби на основі нафти не розкладаються біологічно, тобто не розкладаються на природні речовини.
Натомість вони розпадаються на фрагменти, відомі як мікро та нанопластики, які забруднюють навколишнє середовище та загрожують природним екосистемам і здоров’ю людини.
Соломинки, пляшки з-під напоїв, кришки від пляшок та поліетиленові пакети є найпоширенішими неекологічними речами, яке неналежним чином утилізовують.
Широке використання одноразових контейнерів для виносу їжі сприяє утворенню великої кількості відходів, що призводить до забруднення навколишнього середовища та токсинів.
Існують певні факти про шкідливий вплив будь-якого поліетилену на організм людини:
Раніше ми повідомляли про найнебезпечніші речі на кухні, від яких потрібно позбутися.
Також ми писали, як можна з користю використати лотки з-під яєць.