10 варіантів корисних і смачних сніданків, які не треба готувати: список від нутриціолога
Не обов'язково багато часу витрачати на сніданки, аби вони були смачними і корисними. Іноді достатньо просто грамотно скомбінувати продукти і навіть не доведеться нічого готувати, щоб повноцінно поснідати.
Про це пише РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на публікацію нутриціолога Анастасії Голобородько в Telegram.
10 сніданків, які не треба готувати
"Ці сніданки повноцінні, без яєць і їх не треба готувати. Просто скласти на тарілку, але щоб було, що покласти, треба подбати про закупки заздалегідь. Подумайте, які у вас є овочі свіжі, які приготовлені (кабачкова ікра), яка риба солона/сардина в олії екстра вьорджин, хумус, яка зелень, який якісний сир з незбираного молока, які горіхи та насіння, які хлібці чи гарний хліб. Думайте великими групами продуктів та різноманіттям", - радить нутриціолог.
Вона називає 10 варіантів найкращих сніданків, які корисні та смачні, й не потребують приготування.
Перший варіант - сардина в олії, лляні хлібці, оливки, хумус, рукола.
Другий варіант - йогурт (соєвий чи кокосовий), 4 види насіння (конопляне, мигдаль, кокос, какао), ягоди.
Третій варіант - солоний оселедець, масло, хлібець-пінопласт с дикого рису, корінь петрушки, огірок, печені овочі, чері.
Четвертий варіант - томат, м’який сир, орегано, оливкова олія.
П'ятий варіант - томат, печінка тріски, насіння, зелень.
Шостий варіант - мелений льон та рослинне молоко (не зернове), ягоди та фрукт.
Сьомий варіант - оливки, квашені овочі, свіжі овочі, зелень, хлібець з горіхів/овочів чи тост, малосольна риба.
Восьмий варіант - овочі та хумус (тут збитий с печеним баклажаном, можна с зеленню чи буряком).
Дев'ятий варіант - лляні хлібці, овочі свіжі та квашені, оливки чи можна насіння гарбуза та знов рибка чи морепродукти у нерафінованій олії.
Десятий варіант - ті ж інгредієнти, що й у дев'ятому варіанті, тільки з авокадо.
Корисні варіанти сніданків, які не треба готувати (усі фото: t.me/anagoloborodko)
Раніше ми писали про те, яка каша найшкідливіша на сніданок.
Читайте також про те, чи безпечно їсти шкірку фруктів, особливо із восковим напиленням.