Фудблогери дещо викривили уявлення про ідеальний сніданок і створили кілька міфів про те, якою має бути їжа вранці. Погодьтесь, ви теж бачили неодноразово фото із пухкими круасанами або підсмаженими тостами на сніданок. Але чи насправді варто такі страви їсти вранці?
Про топ-10 сніданків, від яких краще відмовитись, розповіла нутриціолог Анастасія Голобородько у своєму каналі Telegram.
"Найчастіші помилки - відмова від сніданку. А також недостатня поживність, наприклад замало клітковини, рослинних жирів чи білка. Додавайте до страв насіння гарбуза, мигдаль, амарант, хумус, конопляні ядра, - пише експерт.
Голобородько також зазначає, що їжа повинна бути "функціональна" - смачна, різноманітна і така, що "працює" на організм.
"Вона запускає "дизайн" дня для травлення, гормонів та вимикає пошукову поведінку солодкого", - пояснює нутриціолог.
Голобородько виділяє 10 типів продуктів, яких не варто їсти на сніданок:
Раніше ми розповідали про те, які продукти сприяють зниженню тиску.
Нещодавно ми ділились рецептом дієтичних котлет із квашеної капусти.