Приготування кожної страви має свої тонкощі та хитрощі для ідеального результату. Водночас існують поширені помилки, які псують смак будь-якої страви.
РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає про те, які помилки псують смак страви.
Незалежно від того, чи готуєте ви яєчню на плиті, чи тушкуєте овочі, дуже важливо починати з гарячої пательні. Якщо ви не розігріли посуд перед тим, як додати інгредієнти, страва готуватиметься довше, а також збільшиться ризик пересмажити їжу.
Розігрівання духовки не менш важливе для приготування смачної страви. Хоча є велика спокуса поставити деко з продуктами в духовку до того, як вона досягне потрібної температури, якщо ви хочете, щоб страва пропеклася рівномірно і не пригоріло, краще дати духовці повністю розігрітися, перш ніж ставити в неї їжу
Дехто вважає, що олія запобігає злипанню макаронів під час варіння. Однак вона також запобігає ретельному змішуванню макаронів з соусом, тому краще її не використовувати. Замість цього постійно помішуйте воду, коли вона закипає.
Оливкова олія має низьку температуру димлення, що робить її ідеальною для приготування їжі на повільному вогні або як фінішну олію. Для приготування їжі на більш високих температурах спробуйте ріпакову олію.
Попри те, що це може здатися незначним, використання маленької каструлі може бути основною причиною того, що страва (наприклад, макарони або вареники) не така смачна, як могла б бути.
При відварюванні вироби з тіста збільшуються, тож можуть злипнутися і стати кашоподібними в невеликій каструлі - і замість апетитної страви буде шматок тіста.
Одна з найбільших помилок, яку роблять люди, готуючи салат заздалегідь, - це додавання заправки до подачі салату. Результат - "млявий", мокрий салат, який ніхто не захоче їсти. Але є просте рішення - просто залиште заправку в посуді збоку і перемішайте її з зеленню безпосередньо перед подачею на стіл.
Додавання заправки в салат заздалегідь псує смак страви (ілюстративне фото: Freepik)
Приготування крем-супу - складна справа, особливо якщо ви не знаєте, коли додавати молочні інгредієнти. Але більшість молочних продуктів краще додавати наприкінці приготування.
Якщо ви додасте молоко, сметану або вершковий сир раніше, вони згорнуться в каструлі.
Водянистий салат - не найсмачніший. Перш ніж подавати на стіл тьмяний, зів'ялий салат, що стоїть в сантиметрі води, злийте рідину, а ще краще - просушіть зелень паперовими рушниками перед приготуванням.
Ще одна помилка в приготуванні - не прибирати зайвий жир з жирних продуктів або зі страв, приготованих у фритюрі, наприклад, з пончиків, картоплі чи бекону. Тоді замість хрусткої скоринки можна отримати виріб з великою кількістю масла.
Щоб прибрати жир зі страви, достатньо перекласти її на паперові рушники.
Якщо ви намагаєтеся зробити так, щоб м'ясо підрум'янилося належним чином, обов'язково промокніть його перед тим, як класти на сковорідку. Це особливо важливо для стейків, які потребують утворення скоринки.
Нещодавно ми писали, як готувати смачну гречку, яка буде танути в роті.
Крім цього, розповідали про 15 секретів приготування смачної випічки.
При написанні матеріалу використовувалися такі джерела: видання про кулінарію Love Food, Eat This Not That.