ua en ru

Маляр заявила про "хороші новини" з фронту, але Андріївка поки не під контролем ЗСУ

Маляр заявила про "хороші новини" з фронту, але Андріївка поки не під контролем ЗСУ Фото: ЗСУ звільнили Андріївку (MinistryofDefence UA)

Заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила про "хороші новини" в Бахмутському районі. Тим часом військові кажуть, що ситуація напружена.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на її Telegram.

"Андріївка наша", - наголосила Маляр.

Маляр заявила про "хороші новини" з фронту, але Андріївка поки не під контролем ЗСУФото: місцерозташування Андріївки (deepstatemap)

За словами заступника міністра оборони, українські військові рухаються вперед.

Вона також наголосила, що на північному флангу ворог намагається відбити втрачені позиції. А тим часом на південному успішно просуваються ЗСУ.

Основні бої, за словами Маляр, наразі тривають в районах Андріївки, Курдюмівки, Кліщіївки.

"І в нас там гарні новини. Закріплюємось на зайнятих позиціях", - додала замміністра.

Маляр заявила про "хороші новини" з фронту, але Андріївка поки не під контролем ЗСУ

Пізніше Маляр змінила текст повідомлення, та прибрала інформацію про те, що "Андріївка наша". Водночас вона написала, що "ситуація дуже складна і мінлива".

Заява військових

За даними 3-тьої окремої штурмової бригади, в районах Андріївки тривають бої.

"Офіційно! Заява про взяття Андріївки є хибною та передчасною. Наразі тривають серйозні та важкі бої в районах Кліщіївки та Андріївки", - пояснили військові.

В бригаді наголосили, що подібні заяви є шкідливими, та навіть несуть загрозу для життя особового складу. До того ж шкодять виконанню бойових завдань.

Уточнення від Маляр

"Уточнюю з приводу інформації про звільнення Андріївки. Я не викладаю таку інформацію без координації та узгодження з військовими", - сказала заступник міністра.

За її словами, в цій ситуації відбувся комунікаційний збій між декількома джерелами інформації, які доповідають безпосередньо з місця подій.

"В Андріївці є певний успіх та станом на зараз тривають важкі бої", - додала вона.

Ситуація на фронті

Українські військові продовжують вибивати противника з півдня України. Їхня мета - зачистити смугу від лівого берега мінімум на 10-15 км.

При цьому нещодавно Маляр зазначала, що окупанти не хочуть залишати втрачені позиції на півдні, тому Силам оборони доводиться захищати їх від ворожих штурмів.

Більше про ситуацію на фронті та чи далеко Україні до переломного моменту - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.