ua en ru

ЗСУ уразили стратегічний об'єкт системи ППО росіян на заході Криму

ЗСУ уразили стратегічний об'єкт системи ППО росіян на заході Криму Фото: ЗСУ уразили стратегічний об'єкт системи ППО росіян на заході Криму (Getty Images)

Цієї ночі українські бійці успішно уразили стратегічний об'єкт системи ППО росіян в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СтратКом ЗСУ.

"У ніч на 30 жовтня Збройні сили України успішно уразили стратегічний об'єкт системи ППО на західному узбережжі тимчасово окупованого Криму", - йдеться в повідомленні.

Також 25 жовтня ЗСУ знищили систему стратегічної ППО С-400 біля тимчасово окупованого Луганська.

Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону прокоментувала успішну роботу українських військ в Криму.

"Ми знищуємо потенціал ворога не тільки наступальний, а й захисний. Тому що вони створили з Кримського півострова фактично хаб військовий, де накопичують свої резерви та намагаються ними маневрувати, підтягуючи на материкову частину там, де потерпають та потребують. Саме тому чим менше вони будуть захищені, тим більше вони будуть вразливі", - зазначила вона.

Вибухи в Криму

Вранці 30 жовтня у кримських Телеграм-каналах і пабліках повідомили про гучні залпи в районі окупованого Севастополя, а також про перекриття бухти через вибухи. Кримський міст також перекрили.

Також повідомлялося, що окупаційний "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв пояснив дим у бухті нібито "табельним маскуванням", яке використовують російські загарбники. А вночі він також розповідав, що Чорноморський флот РФ стріляв по нібито українських БПЛА.

Пізніше стало відомо, що у тимчасово окупованому Криму атакували російський ракетно-зенітний полк протиповітряних сил поруч із н.п. Оленівка на заході півострова.