ua en ru

ЗСУ рухаються на п'яти напрямках в Курській області: карти

ЗСУ рухаються на п'яти напрямках в Курській області: карти Фото: українські сили мають рух на п'яти напрямках в Курській області (Getty Images)

На курському плацдармі наразі можна виокремити п'ять напрямків руху українських військ. Вони охоплюють уже чотири райони Курської області.

Зазначимо, що мова йде про Суджанський, Коренівський, Білівський та Глушковський райони.

Перший напрямок - вздовж дороги Суджа - Курськ (Р200). Там за останній тиждень ЗСУ змогли закріпитися в самому місті Суджа та навколишніх селах, інших суттєвих просувань не підтверджено.

ЗСУ рухаються на п'яти напрямках в Курській області: картиФото: українські військові наступають по автотрасі Р200, яка прямує до Курська (google.com.ua/maps)

Другий - на південний схід від Суджі в напрямку населених пунктів Плехово та Борки. Протягом останнього тижня з'являлася інформація, що українські підрозділи просунулись на цьому напрямку до села Гір'ї, проте невідомо, чи змогли вони закріпитись там.

ЗСУ рухаються на п'яти напрямках в Курській області: карти

Фото: ЗСУ рухаються в напрямку в Плехово та Борки та в бік Гір'ї (google.com.ua/maps)

Третій - вздовж дороги Суджа - Льгов. За підтвердженою інформацією, українські військовослужбовці зайняли на цій ділянці позиції поряд з Малою Локнею. Проте бойові дії, ймовірно, велись й по інших населених пунктів поряд з Каучуком.

ЗСУ рухаються на п'яти напрямках в Курській області: карти

Фото: напрямок уздовж автомобільної дороги Льгов - Суджа (google.com.ua/maps)

Четвертий напрямок - вздовж дороги Суджа - Коренево - Рильськ. За останній тиждень українські воїни змогли зайти та зав'язати бої у селищі Коренево. Від нього до міста Рильськ трохи більше ніж 20 кілометрів.

ЗСУ рухаються на п'яти напрямках в Курській області: карти

Фото: напрямок уздовж автомобільної дороги Суджа - Коренево - Рильськ (google.com.ua/maps)

Також активізація українських сил фіксується і ще на умовному п'ятому напрямку, який знаходиться західніше від Кореневого та охоплює частину Глушковського району. Тут ЗСУ вдалося пошкодили всі три мости через річку Сейм, яка протікає з заходу на схід вздовж цього району.

ЗСУ рухаються на п'яти напрямках в Курській області: карти

Фото: ЗСУ відрізали Глушковський район на південь від Сейму, шляхом знищення трьох мостів (t.me/agentstvonews)

Фактично вся територія Глушковського району - близько 250 квадратних кілометрів на південь від річки тепер відрізана від іншої частини Курської області, як і постачання російських військ на цій ділянці. Українські військові вже почали заходити в окремі населені пункти на цьому плацдармі.

Операція ЗСУ в Курській області