ua en ru

ЗСУ просуваються на всіх напрямках наступу, - Маляр

ЗСУ просуваються на всіх напрямках наступу, - Маляр Фото: українські військові продовжують просуватись на всіх напрямках (Getty Images)

Українські військові продовжують просуватись на всіх напрямках фронту. Наразі ЗСУ відсунули ворога на відстань близько кілометра.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр, повідомляє РБК-Україна з посиланням на її Telegram.

За словами заступниці міністра оборони, зараз триває наступ та оборонні дії на різних напрямках.

На сході ворог продовжує концентрувати значну кількість сил і засобів та підтягує резерви з інших напрямків. Зокрема, з півдня на схід був переміщений ворожий підрозділ десантно-штурмових військ.

  • На Бахмутському напрямку тривають наступальні дії на напрямках Роздолівка - Краснополівка та Берхівка - Ягідне.
    За словами Маляр, є успіх.
  • На Бердянському та Маріупольському напрямках тривають наступальні дії.

"На всіх напрямках наступу є просування. Близько кілометра на кожному", - сказала вона.

Заступник міністра також повідомила, що на Бердянському напрямку бої тривають в районах Макарівки, а на Маріупольському напрямку в районах Новоданилівки та Новопокровки.

Маляр також підкреслила, що за добу противник збільшив кількість ракетно-авіаційних ударів та артилерійських і мінометних обстрілів.

"Наші війська мають справу з потужним опором ворога та його перевагою у кількості людей та озброєння. Ворог з усіх сил намагається не допустити просування наших військ. Разом з тим, наступ триває на декількох напрямках, наші оборонці поступово, але впевнено просуваються вперед та завдають значних втрат ворогу", додала заступник міністра оборони.

Контрнаступ ЗСУ

Зауважимо, що з початку червня українські військові почали відсовувати ворога на лінії фронту. Попри те, що за словами українських чиновників контрнаступ ще не розпочався, ЗСУ вже звільнили 7 населених пунктів.

Детальніше про просування українських військових по всій лінії фронту можна дізнатись в матеріалі РБК-Україна.

Крім того, активні бойові дії стали помітні й в районі Вугледара. Нагадаємо, що після битви за місто, що відбулась в лютому цього року, росіяни більше не намагались провести наступальних дій на цьому напрямку. Однак на сьогодні українські військові змогли відсунути противника вже на кілометр від їх позицій.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.