ua en ru

Знущання над підлітком у Полтавській області: йде слідство, поліцейських відсторонили

Знущання над підлітком у Полтавській області: йде слідство, поліцейських відсторонили Фото: правоохоронці почали розслідування справи про знущання над підлітком у Полтавській області (Віталій Носач, РБК-Україна)

За фактом знущання над підлітком у селі Котельва Полтавської області розпочате розслідування. Поліцейських, які виписали штраф за насильницькі дії проти неповнолітнього, відсторонили.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс генпрокурора.

Органи прокуратури Полтавської області здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом насильницьких дій сексуального характеру, вчинені щодо особи, яка не досягла 14 років (ч. 4 ст. 153 КК України).

Правоохоронці опрацьовують фото та відеоматеріали, оприлюднені в соціальних мережах.

Також прокуратура почала службове розслідування щодо дій працівників поліції, які не відкрили провадження про вчинення злочину після звернення батьків потерпілого.

Як зазначає Офіс генпрокурора, чотири особи відсторонені від виконання службових обовʼязків.

Кого відсторонили

Нацполіція у коментарі РБК-Україна повідомила, що від виконання службових обовʼязків на період службового розслідування відсторонені:

  • начальник сектору поліцейської діяльності в селищі Котельва,
  • його заступник та інспектор ювенальної превенції,
  • заступник начальника поліції Зінькова, який на момент виявлення злочину стосовно малолітнього хлопчика виконував обовʼязки начальника сектору поліцейської діяльності в Котельві.

"По завершенню службового розслідування будуть прийняті відповідні управлінські рішення", - зазначили у Національній поліції.